Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Rektoři chtějí více peněz pro výzkum a vývoj

Rektoři chtějí více peněz pro výzkum a vývoj

školství



Krátce z domova


ČESKÉ BUDĚJOVICE - Více peněz na výzkum a vývoj na vysokých školách, další navyšování prostředků na jednoho studenta a lepší uplatnění pro absolventy bakalářských oborů požadují rektoři vysokých škol. Shodli se na tom na dvoudenním zasedání v Českých Budějovicích.

Usnesení zaslali ministryni školství Petře Buzkové a místopředsedovi vlády pro vědu a vývoj Petru Marešovi. Rektoři tvrdí, že nyní se na výzkum a vývoj na některých vysokých školách vynakládá až desetkrát méně než na samou výuku. Některé školy dokázaly, že mají 40 procent prostředků na výzkum a 60 procent na vzdělání. Podle rektora pražského ČVUT Jiřího Witzanyho by přitom bylo ideální, kdyby na výzkum šlo alespoň tolik prostředků jako na vzdělávání.


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:40

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 7.05 2024 18:51 , © Univerzita Karlova v Praze