Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Protestujícím chybějí argumenty

Protestujícím chybějí argumenty


REAKCE



K článku Bezhlavě kupředu, někdo se přidá, uveřejněnému na této stránce před čtrnácti dny, se rozpoutala polemika na serveruExternĂ­ odkaz  www.academica.cz.


Pro takové protesty úplně chybějí argumenty. "Nemáme vymalováno, máme staré vybavení, učitelé chodí o 10 minut později..." Nevím, co by si zadarmo představovali. Říkat o těch, kteří nesdílejí "revoluční nadšení", že jsou to lidé vyznávající heslo "držet ústa a krok", už není nic jiného než ubohost. "Po nikom jsme nechtěli nic víc, než aby přišel se na naše akce podívat a tím nás podpořit. Ale když i to bylo některým zatěžko, každý ať si to pak přebere sám." Každý, kdo s vámi nesouhlasí, je hlupák, nebo co?

lookas


Jsem zastáncem školného, ale určitě ne toho, aby se prostě od příštího roku vybíralo všude v plné výši. Lidé si musejí uvědomit, že je potřeba na školné šetřit třeba formou spoření na vzdělávání. Školné je podle mě nevyhnutelné, neboť zvyšování státních dotací do vysokého školství nejdříve zákonitě povede ke zvyšování platů a zvyšování počtu studentů, ale ne k větší úrovni a vybavenosti. Důvod spočívá nejen v současném nedostatku financí, ale i ve způsobu financování vysokých škol: každý rok se musí utratit vše a nelze zbylé prostředky převést do dalšího roku, čímž by se teoreticky za pár let ušetřilo na nějaký přístroj.

Petr


Já studuji v Japonsku. Nemalovalo se tu asi nikdy, v zimě se běžně sedí v laboratoři v zimní bundě. Komfort, jaký mají v ČR doktorandi, nemají zde mnozí pedagogové. Když jsme stěhovali laboratoř, studenti převáželi věci vlastními auty bez jakékoliv náhrady za benzin. Na druhou stranu můžeš měřit pomalu na kterémkoliv přístroji. A co víc, dost běžně studenti ve čtvrťáku a páťáku přednášejí na mezinárodních konferencích. Samozřejmě povinně a dá jim to zabrat. Zkrátka, jak tak porovnávám život studenta u nás a v Japonsku, je na tom český student mnohonásobně lépe. Pokud však porovnávám to, co se naučí, tak je na tom lépe zase ten japonský.

Pavel




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:40

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 7.05 2024 18:51 , © Univerzita Karlova v Praze