Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Univerzita Karlova poctila básníka Karla Šiktance

Univerzita Karlova poctila básníka Karla Šiktance


KRÁTCE Z KULTURY



LITERATURA


PRAHA - Stříbrnou medaili Univerzity Karlovy převzal Karel Šiktanc (nar. 1928), a to "za spolupráci v ediční činnosti UK". Karolinum, nakladatelství UK, vydává od roku 2000 Dílo Karla Šiktance, z plánovaných osmi svazků jich zatím vyšlo pět: 1) Žízeň, Heinovské noci, Nebožka smrt, Artéská studna, 2) Město jménem Praha, Horoskopy, Mariášky, 3) Zaříkávání živých, Adam a Eva, Jak se trhá srdce, 4) Český orloj, Tanec smrti, 5) Pro pět ran blázna krále, Sakramenty, Srdce svého nejez, Ostrov Štvanice.

Medaili, dílo Jiřího Prádlera (otisk historického univerzitního pečetidla), uděluje univerzita významným návštěvám, které zavítají na akademickou půdu, například hostujícím profesorům, umělcům i politikům. Obdrželi ji mj. kardinál Tomáš Špidlík, britský herec Peter Ustinov či rumunský prezident Ion Iliescu.








Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:39

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 7.05 2024 18:51 , © Univerzita Karlova v Praze