Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Přidat jen lepším!

Přidat jen lepším!


Fórum čtenářů


Reformy


Milan J. Hamerský v MF DNES z 5. 4. zhodnotil Týden neklidu velmi nekompromisně: Akademici selhali, byla to ostuda, argumenty protestujících jsou banální - vždyť nechtějí zlepšení situace na vysokých školách, ale jen přidat! Je škoda, že se pan Hamerský nejspíš jen povrchně seznámil s materiály, které organizátoři zveřejnili. Návrh reformy, k němuž se Týden neklidu hlásí, přichází s jiným systémem rozdělování peněz. Zatímco v současné době se přerozdělují především podle počtu studentů, reforma počítá s kritériem kvality. Vytvoří se tak zdravější a konkurenční prostředí: víc peněz dostanou například ty školy, které mají víc úspěšných studentů v zahraničí nebo které naopak nabízejí pro zahraniční studenty u nás kvalitní program. Má to však celé jediný háček: k tomu, aby se mohla reforma uskutečnit, je potřeba více financí. Není možné v tuto chvíli vzít těm horším, protože už tak mají málo; musí se naopak přidat těm lepším.


Dopisy redakčně kráceny





Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:39

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 7.05 2024 18:51 , © Univerzita Karlova v Praze