Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Fakulta vynikajícím studentům přijímačky promine

Fakulta vynikajícím studentům přijímačky promine

Školství

Hradecká lékařská fakulta poprvé přijímá bez zkoušek

Hradec Králové - Jedničkáři usilující o studium medicíny mají šanci, že se letos poprvé dostanou na hradeckou lékařskou fakultu bez zkoušek.

"Studenti, kteří absolvují maturity na výbornou a doloží, že měli po celou dobu středoškolské docházky vynikající známky, přijmeme bez zkoušek. Střední školy jsou různé, proto se budeme dívat na dlouhodobé výsledky zájemců, jen vynikající maturita nestačí," uvedl děkan fakulty Vladimír Palička.

Lékařská fakulta letos přijme 160 studentů ke studiu medicíny a 30 studentů zubního lékařství. To je zhruba šestina z celkového počtu zájemců o studium. Palička soudí, že studenti s výbornými výsledky na fakultu patří. "Člověk, který má několik let vynikající známky, má zpravidla také studijní předpoklady a na školu se hodí. Podobně už postupuje i 1. lékařská fakulta v Praze," řekl děkan.

Královéhradecká farmaceutická fakulta o prominutí přijímacích zkoušek jedničkářům neuvažuje. "Zájem má čtyřnásobek lidí, než bereme. Nechceme nikoho zvýhodnit," sdělil děkan fakulty Jaroslav Dušek.

O zvýhodnění uchazečů s výborným prospěchem neuvažuje ani Univerzita Hradec Králové. "O odpuštění přijímacích zkoušek z prospěchových důvodů jsme zatím nepřemýšleli," řekla rektorka univerzity Jaroslava Mikulecká.


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:43

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 17.05 2024 17:40 , © Univerzita Karlova v Praze