Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Je možné poctivě studovat dvě vysoké školy?

Je možné poctivě studovat dvě vysoké školy?

Co je pro vás důležitější dva červené diplomy, nebo čilý studentský život?


Studenti na serveru academica.cz diskutovali o tom, jestli se studium dvou škol vyplatí.


Borec: Vysokoškolsky vzdělaných obyvatel je v našem království sice málo, ale tím, že někdo bude mít dvě školy, se tahle bilance nezlepší. Každýho člověka, kterej se přede mnou prořekne, že dělá ještě druhou školu, upřímně lituju.


Dzita: Existují stovky lidí, kteří studují dohromady třeba fakultu sociálních věd a práva a v pohodě při tom ještě pracují. Otázka spíš je, jak potom můžou být kvalitní v těch svých oborech.


Vašek: Já dělám dvě úplně odlišné školy (práva na UK + ČVUT) a jde to. Při troše dobré vůle zvládám chodit na všechny přednášky i cvičení, a i tak mám dost času zajít někam posedět. To, že se o zkouškovém musím zavřít na tři týdny doma, je sice občas ke zblbnutí, ale znám lidi, kteří to tak praktikují i s jednou školou.


Kazan: No určitě to jde, ale rozhodně to žádnej med není. Lepší je dělat jednu školu, a to pořádně. Anebo jednu školu nepořádně a užívat si.


Kleopatra: K Filozofické fakultě UK jsem dělala medicínu, a to jen proto, že mě to moc bavilo, vůbec ne pro titul. Nikdy jsem se tím živit nechtěla... Pak jsem se rozhodla ještě pro další obor v Brně. Bylo to dost náročné, ale když se mi podařilo brněnskou školu "přemístit" zpět do Prahy, jde i to.


Tomík: Jedna škola mi stačí. Nic jiného, než co studuji, mě nebaví a myslím, že mě můj obor (FEl na Vysoké škole báňské) v budoucnu i uživí. Pokud budu potřebovat vědomosti z jiného oboru, vyberu si přesně to, co budu potřebovat, a nemusím kvůli tomu studovat celou školu.


Myška: Studovat 2 vysoké školy najednou se určitě dá, ale na co? Proč si neužívat studentský život, dokud to jde? Já bych to určitě nezvládla, bohatě mi stačí jedna, protože při škole chodím ještě pracovat. Někde si na ty studentský party musím vydělat. *



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:42

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 17.05 2024 17:40 , © Univerzita Karlova v Praze