Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Terezín mění tvář. Cena: 7,5 miliardy

Terezín mění tvář. Cena: 7,5 miliardy

Zajímavost

Radnice má ambiciozní projekt, ale ne peníze

Terezín - V centrum vzdělanosti, kultury a sportu by se měl do roku 2009 změnit Terezín na Litoměřicku. Cena na oživení „města duchů“, jak se vyprázdněnému a chátrajícímu městu také někdy říká, má být 7,5 miliardy korun. S takovými náklady počítá alespoň projekt, který včera předal starosta Jan Horníček ministerstvu pro místní rozvoj.

„Čtvrtinu z této částky zaplatí Česko, zbytek EU,“ řekl Radek Vraný z terezínské radnice.

Prvním z dvaceti historických objektů, jehož rekonstrukcí by rozsáhlá přeměna města mohla letos začít, je bývalý intendanční sklad z let 1790 až 1800. Podle projektu je budova určena pro kongresovou turistiku. Náklady na její rekonstrukci se odhadují na 338 milionů korun, opraven by mohl být v roce 2006.

Ministerstvo pro místní rozvoj podle Vraného již vypsalo témata pro žádosti o evropské peníze. Europrojekt počítá i s rekonstrukcí dalších známých terezínských objektů, jako je například bývalá jízdárna, ale i celý pevnostní a odvodňovací systém města. Radnice Terezína, který je památkou světového významu, si od projektu slibuje hlavně snížení nezaměstnanosti, zvýšení vzdělanosti, využití bývalých vojenských objektů a likvidaci ekologických zátěží.

PROMĚNÍ SE? Radnice Terezína chce, aby se město do pěti let úplně změnilo a stalo centrem vzdělanosti a kultury.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:42

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 17.05 2024 17:40 , © Univerzita Karlova v Praze