Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Miliarda pro Motol půjde na opravu energocentra

Miliarda pro Motol půjde na opravu energocentra

Fakultní nemocnice Motol předá v pátek ministerstvu zdravotnictví návrh postupu oprav energocentra a odstraňování havarijních stavů.

"Bude to rozpis toho, jak využijeme miliardu, kterou nám přidělila vláda. Peníze půjdou na energocentrum a odstranění havarijních stavů. Na nic jiného peníze nepoužijeme," řekl Právu ve středu ředitel nemocnice Miloslav Ludvík.

Reagoval tak na vyjádření ministra zdravotnictví Jozefa Kubinyiho, podle něhož bude zpracováno několik variant rekonstrukce dětského pavilónu. Do dvou měsíců chce mít ministr výsledky analýzy, do té doby nesmí být v Motole žádná nová výstavba, protože by to mohlo zabránit uskutečnění některé z vybraných variant.

"Pokud vše půjde dobře, měly by práce na energocentru začít v září," tvrdí Ludvík. "Další zimu bychom už asi nepřežili," dodává. V Motole letos praskaly stoupačky vody a topení a v důsledku toho některá oddělení dětské části musela být uzavřena.

Ministr také odvolá ředitele těch fakultních nemocnic, u nichž audity prokážou závažné chyby v hospodaření. Řekl to ve svém rozhlasovém vystoupení pro BBC. Výsledky auditů by podle něj měly být hotovy do konce června. "Pokud bude závažná chyba v hospodaření, kde ředitel svou neschopností nebo neznalostí zapříčinil ztrátu, bude odvolán," řekl ministr.

V Motole ministerstvo provedlo loni dvě kontroly hospodaření a jednu kontrolu zadávání veřejných zakázek. "Byli jsme jedni z mála, kdo byl bez závad," konstatoval Ludvík.

Dnes na tiskové konferenci představí ekonomické výsledky nemocnice za loňský rok. "Motol není nejzadluženější nemocnicí v zemi, jak se někdy o nás píše. Jako jediná z pražských fakultních nemocnic nemá motolská nemocnice závazky po lhůtě splatnosti," prohlásil Ludvík.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:43

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 17.05 2024 17:40 , © Univerzita Karlova v Praze