Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       V konkurzu na ředitele zvítězil Horák, Kubinyi ho dnes jmenoval

V konkurzu na ředitele zvítězil Horák, Kubinyi ho dnes jmenoval

PRAHA 26. května (ČTK) - V konkurzu na ředitele Všeobecné fakultní nemocnice zvítězil zastupující ředitel a bývalý náměstek ředitele Pavel Horák. Ministr zdravotnictví Jozef Kubinyi ho dnes jmenoval do funkce ředitele. ČTK to dnes sdělila tisková mluvčí ministerstva Aneta Kupková s tím, že Horák byl jedním ze čtyř uchazečů o tuto funkci. Horák je lékař s ekonomickým vzděláním.


V koncepci rozvoje nemocnice klade Horák na první místo ekonomiku. Nemocnice, která bývala v propadu a potřebovala finanční injekce od státu, nyní hospodaří vyrovnaně; jako jedna z mála fakultních nemocnic dokonce i s mírným přebytkem.


"Podařilo se to tvrdým omezením výdajů, včetně toho, že odborové organizace přistoupily na zmrazení mezd. Na druhé straně jsou zaměstnanci mzdově zainteresováni," sdělil ČTK svůj recept Horák v době, kdy podával přihlášku do konkurzu.


Vyjednáváním s pojišťovnami se podařilo Horákovi uzavřít výhodné smlouvy, takže místo strhávání záloh budou nemocnici peníze vracet.


Horák počítá s tím, že se počty lůžek upraví podle potřeb a koncepcí jednotlivých medicínských oborů. Změny plánuje i v řízení jednotlivých klinik.


Nemocnice by se mohla stát součástí většího komplexu, akademický senát první lékařské fakulty navrhuje, aby se spojily do jednoho celku univerzitní nemocnice Všeobecná fakultní nemocnice s Fakultní Thomayerovou nemocnicí a Fakultní nemocnicí Bulovka. Ministr tento záměr podporuje. Podle ekonomického experta Martina Kunšteka by sloučení přišlo na 40 miliard korun.


Všeobecná fakultní nemocnice by měla pokračovat ve své tradiční specializaci na interní obory, onkologii, kardiologii a léčení metabolických vad.


nam kš



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:46

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 17.05 2024 17:40 , © Univerzita Karlova v Praze