Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Vavříny pro české vědce

PrvniVavříny pro české vědce


Učená společnost ČR v pondělí na slavnostním shromáždění v Míčovně Pražského hradu ocenila úspěšné badatele. Vladimír Havlíček z Mikrobiologického ústavu AV ČR převzal cenu za studie struktury biomolekul, Miroslav Strnad z Ústavu experimentální botaniky AV ČR a z Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci za vývoj biologicky aktivních látek využitelných při léčení rakoviny. Cenu pro mladé vědecké pracovníky do 35 let si za výzkum cukrovky odnesl Martin Haluzík ze III. interní kliniky 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Učená společnost udělila také medaile za zásluhy o rozvoj české vědy a ocenila odborné práce středoškoláků.


Učená společnost ČR, jejímž novým předsedou byl tento týden zvolen astrofyzik Jiří Grygar, vznikla v roce 1994. Nahradila zpolitizovaný sbor akademiků zrušený po sametové revoluci. Společnost sdružuje přední odborníky pracující v přírodních i humanitních vědách. Jediným kritériem pro udělení členství jsou vědecké výsledky.


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:46

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 17.05 2024 17:40 , © Univerzita Karlova v Praze