Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Studenti si pochutnají v moderní menze

Studenti si pochutnají v moderní menze


Plzeň - Větší a modernější menzu budou mít od nového akademického roku plzeňští vysokoškoláci. Dosavadní vyvařovna a jídelna v borském areálu Západočeské univerzity v Plzni se nyní přestavuje a rozšiřuje. "Po dokončení bude kuchyně vybavena moderní technologií a jídelna bude komfortnější," řekl rektor univerzity Josef Průša.

Kuchyně bude vybavena technologií pro šokové zchlazení potravin. Odpadne tak objednávání jídel den dopředu. Zatímco nyní se zde vařilo zhruba 1500 jídel denně, díky nové technologii bude možné uvařit obědů mnohokrát více. "Předpokládáme, že jídlo se bude vozit i do druhé menzy v centru v Kollárově ulici. Koncem roku se v ní zřejmě přestane vařit a obědy se zde budou jen vydávat," uvedl rektor.

"Od konce září se přestěhuje do nové budovy elektrotechnické fakulty v borském areálu tisíc studentů. Dosavadní menza by tedy už nestačila. Proto jsme se rozhodli pro její přestavbu," připomněl Josef Průša. Přestavba bude stát 68 milionů korun.

Univerzita má čtrnáct tisíc studentů a sedmnáct stovek zaměstnanců. Na obědy chodí zhruba dvacet procent studentů.


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:48

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 17.05 2024 17:40 , © Univerzita Karlova v Praze