Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Psát jsem začal kvůli jedné dívce

Psát jsem začal kvůli jedné dívce

Pohled


Slaný - O vztahu mladých lidí k literatuře a o tom, jak se dnes mohou mladí v tomto oboru prosadit, hovořil se studenty slánského gymnázia jednadvacetiletý posluchač Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy, spisovatel a budoucí novinář Jan Malinda.

V knihovně Václava Štecha zaznělo i několik ukázek ze dvou knih, které dosud vydal, a to Lepší než prstem do oka a Polopravdy, čtvrtpravdy a celolži. Malinda si často bere na mušku svoji rodinu. Nyní se podle jeho prvního románu připravuje film, který by se měl začít natáčet na podzim .


* Jak se tak mladý člověk jako vy dostane k tvůrčímu psaní?


V sedmnácti letech jsem se potřeboval blýsknout před několika dívkami. Původní záměr jednu z nich přemluvit, aby mi byla partnerkou nevyšel, ale vyšla z toho kniha.


* Jaká byla cesta až k vydání vašeho románu?


S vydáním nebyl žádný problém. Všechno šlo rychle, letělo to kolem mě. Když teď vidím, jak zdlouhavě se připravuje filmový scénář, říkám si, že vydání knihy je úplná banalita.


* Jak byste hodnotil své knihy?


Vždy jsem nejspokojenější s tím, co jsem vytvořil jako poslední. Až dnes večer napíšu povídku, budu nejspokojenější s ní.


* Co nyní kromě filmu chystáte?


Teď mám zrovna hluché období po dopsání scénáře, ale už mám v hlavě dva další větší nápady - na film a knížku. Vždycky mě to popadne poslední dva dny v červnu, tak jsem zvědav, co z toho v září vyleze.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:48

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 17.05 2024 17:40 , © Univerzita Karlova v Praze