Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Brigád pro studenty je letos o třetinu méně

Brigád pro studenty je letos o třetinu méně


Pardubice - Studenti v Pardubickém kraji mají v letošním roce menší naději si přivydělat na brigádě než v loňském roce. Zdejší úřad práce jim nabízí necelých 200 pracovních míst, loni touto dobou to bylo asi 300 pozic. Firmy raději o prázdninách přeruší výrobu a vyhlásí celozávodní dovolenou, než aby přijímaly brigádníky, řekl zástupce ředitelky Úřadu práce v Pardubicích Petr Klimpl.

O studenty tak má zájem asi 30 firem z Pardubicka, z toho nejvíce příležitostí skýtá Česká pošta. Další nabídky se týkají pásové výroby, služeb a pomocných prací. Výhodnější brigády zaměstnanci často "dohazují" svým rodinným příslušníkům, dodal.

Studenti se tak snaží obracet na personální agentury. "Zúčastnil jsem se konkurzu na místo barmana v hudebním klubu u Sečské přehrady a bylo nás tam několik desítek," řekl student gymnázia z Pardubicka.

Další možností je hledání brigád přes internet. V nabídce jsou především úklidové práce s platem maximálně 50 korun na hodinu.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:49

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 17.05 2024 17:40 , © Univerzita Karlova v Praze