Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Šance na přijetí zvyšují přípravné kursy

Šance na přijetí zvyšují přípravné kursy

Největší potíže při přípravě na přijímací zkoušky na VŠ dělá studentům především nedostatek informací o přijímacím řízení. Studenti většinou vůbec netuší, jak vypadá vzorový test nebo co se od nich očekává u ústního pohovoru.

Dalším problémem je rozsah učiva, který testy vyžadují. Mnozí maturanti mylně předpokládají, že příprava na maturitu je dostatečným předpokladem pro úspěch u přijímacích zkoušek. Pokud se ale student opravdu chce dostat na vysokou školu, musí věnovat přípravě na přijímací zkoušky alespoň stejně času jako přípravě na maturitu. Podcenění obtížnosti přijímacích zkoušek pramení často také z toho, že kvalita a úroveň středních škol se v ČR velmi liší. Premianti svých tříd a škol tak mohou v konkurenci těch nejlepších z celé republiky i ze zahraničí velmi často pohořet.

Pomoci může přípravný kurs. Ten seznámí uchazeče s formou přijímací zkoušky a s okruhy, které je třeba k úspěšnému přijetí zvládnout. Kursy se liší rozsahem, počtem hodin, studentů ve třídě, přístupem lektora i cenou.

Obecně lze říci, že absolventům přípravných kursů, kteří se jich pravidelně účastnili (cca 75% docházka) se zvýší šance na 3- až 4násobek. Je ale důležité si uvědomit, že účast v přípravném kursu je pouze jedním z řady faktorů, byť velmi významný, které rozhodují o úspěchu při přijímacím řízení. Agentury, které slibují úspěšnost 90% nebo dokonce 99%, vzbuzují u účastníků svých kursů očekávání, která nemohou naplnit.


(Autor je ředitel vzdělávací agentury Tutor) Šance na přijetí zvyšují přípravné kursy



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:48

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 17.05 2024 17:40 , © Univerzita Karlova v Praze