Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Senátoři jsou pro školné na univerzitách

Senátoři jsou pro školné na univerzitách

Praha - Senát zřejmě schválí návrh na zavedení školného pro všechny studenty vysokých škol. Navrhovaný poplatek by měl činit maximálně 7683 korun ročně.

Proti návrhu novely vysokoškolského zákona senátora Václava Roubíčka (ODS) se včera po bouřlivé rozpravě v Senátu postavili jen senátoři ČSSD a jeden komunista.

Například šéf školského výboru František Mezihorák (ČSSD) považuje za nemožné zavést školné v době, kdy na obyvatelstvo dopadá řada nepříznivých vlivů, daných reformou veřejných financí a začleněním do EU. Proti poplatkům je i ministerstvo školství.

Roubíček výhrady levicových kolegů odmítl. Podle něho je návrh sociálně přijatelný pro všechny skupiny společnosti.

O osudu školného rozhodnou senátoři příští týden. Ve sněmovně, která v případě souhlasu Senátu dostane návrh na stůl, je však školné při současném složení dolní komory zřejmě neprůchodné.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:47

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 17.05 2024 17:40 , © Univerzita Karlova v Praze