Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Jak vybírat brigádu

Jak vybírat brigádu


5 rad


1. Prozkoumejte internet, naslouchejte kamarádům


Nejprve prohlédněte webové stránky jednotlivých zprostředkovatelů a aktuálnost jejich nabídek. Zeptejte se přátel na jejich dobré i špatné zkušenosti. Pak se teprve vydejte do vybrané agentury osobně.


2.Ptejte se, jakou budete mít smlouvu


Předem zjistěte typ pracovní smlouvy, který budete podepisovat, nechte si přesně vysvětlit způsob zdanění vydělaných peněz. Pro krátkodobé brigády je výhodná dohoda o provedení práce.


3.Mějte jasnou představu o penězích


Není důležité jen to, kolik si vyděláte. Ptejte se na podmínky výplaty - kdy, jakým způsobem dostanete zaplaceno, co bude, když si nebudete moci peníze vyzvednout osobně, jak dlouho je agentura schová.


4.Ověřte si, zda budete pojištěni


Informujte se o tom, co se stane, když způsobíte škodu, a zda má agentura dostatečné pojištění.


5.K registraci vezměte potřebné doklady


Na své otázky byste měli dostat odpověď. Když je vše jasné, registrujte se. Budete potřebovat občanský průkaz, a jste-li student, pak čerstvé potvrzení o studiu. Výhodné je vlastnit průkaz pracovníka v potravinářství.


***


Internetové tipy


Agentury zprostředkující brigádu:

ExternĂ­ odkaz www.nabrigadu.cz , ExternĂ­ odkaz www.jobs.cz ExternĂ­ odkaz www.brigada.cz ExternĂ­ odkaz www.student.cz ExternĂ­ odkaz www.persea.cz


Zprostředkovatelé práce v zahraničí

ExternĂ­ odkaz www.studentagency.czExternĂ­ odkaz  www.konnex.wz.cz ExternĂ­ odkaz www.aupair.cz



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:51

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 17.05 2024 17:40 , © Univerzita Karlova v Praze