Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Nejlepší plzeňští vysokoškoláci dostanou od města stipendium

Nejlepší plzeňští vysokoškoláci dostanou od města stipendium

Plzeň - Město Plzeň hodlá odměňovat nejlepší studenty dvou zdejších univerzit. „Z městského rozpočtu na to již letos vyčlení 160 tisíc korun. Rozhodli o tom ve čtvrtek plzeňští radní,“ informovala náměstkyně primátora Marcela Krejsová.

Západočeská univerzita v Plzni má sedm fakult, osmou fakultou ve městě je Lékařská fakulta Univerzity Karlovy. Stipendium ve výši 20 tisíc korun získá nejlepší student každé z nich. O tom, kdo odměnu dostane, rozhodnou fakulty samy. „Chtěli bychom tak dát najevo, že si práce studentů vážíme. Hlavně také chceme, aby nám ti hodně dobří studenti zůstali v Plzni,“ konstatovala Marcela Krejsová.

Náměstkyně primátora předpokládá, že stipendijní statut bude zpracován během léta. Už někdy před Vánocemi by mohli studenti peníze dostat. Marcela Krejsová dodala, že město počítá s tím, že stipendia bude udělovat i v příštích letech.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:52

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 17.05 2024 17:40 , © Univerzita Karlova v Praze