Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Rektor Wilhelm si posvítí na kšefty s lůžky na kolejích

Rektor Wilhelm si posvítí na kšefty s lůžky na kolejích


Praha - Rektor Univerzity Karlovy IvanWilhelm si zkontroluje, kdo studentům zabírá lůžka na kolejích. Ukáže-li se, že si správa kolejí ve velkém přivydělává tím, že i během školního roku pronajímá pokoje na státem dotovaných kolejích turistům, jak včera informovala MFDNES, zjedná nápravu. Neobsazené pokoje mají podle rektora sloužit hostům univerzity a cizím lidem se smějí pronajímat jen výjimečně.

"Zveřejněné informace považujeme za vážné. Ředitelství kolejí musí urychleně vypracovat detailní přehled o tom, jak jsou využívána lůžka vyčleněná pro oficiální hosty univerzity a lektory," řekl mluvčí rektora Václav Hájek. Pokud se zjistí, že si správa kolejí schovává volných pokojů zbytečně moc, aby si tak mohla hrát na obyčejný turistický hotel, škola přidělí lůžka studentům, kteří nemají kde bydlet.

Volných postelí, na kterých přespávají turisté i během školního roku, napočítala MF DNES na pražských kolejích přes dvě stě. V den, kdy se tisíce studentů dozvěděly, že pro ně na koleji nezbylo místo, si redaktorky listu bez problémů zarezervovaly pro vlastní potřebu celkem 24 lůžek. A to na říjen a listopad, kdy mají koleje sloužit vysokoškolákům. Z nabídky volných pokojů na nejžádanějších kolejích v centru města si dokonce mohly vybírat.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:54

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 17.05 2024 17:40 , © Univerzita Karlova v Praze