Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Rektor potrestal šéfa kolejí za to, že z nich dělal hotel

Rektor potrestal šéfa kolejí za to, že z nich dělal hotel

Praha - Pražské vysokoškolské koleje už nebudou celoročně sloužit jako levný turistický hotel. Stovky neobsazených postelí, které správa kolejí pronajímala cizím lidem za tržní cenu, se vrátí studentům.

Rozhodl o tom včera rektor Univerzity Karlovy Ivan Wilhelm. Na to, že si správa kolejí dělá z pokojů určených studentům hotel, upozornila minulý týden MF DNES a rektor nechal hospodaření s lůžky prošetřit. Žil totiž v domnění, že na neobsazených postelích přespávají téměř výhradně hosté univerzity a zahraniční profesoři. "Ukázalo se, že neobsazených lůžek bylo celkem 629. Hosté univerzity je přitom využívali jen zhruba ze čtyřiceti procent. Z přehledu vytížení těchto lůžek během roku je zřejmé, že jich bylo volných zhruba o 200 víc, než je třeba," popsal závěry kontroly mluvčí rektora Václav Hájek.

Právě těchto dvě stě lůžek tedy nyní univerzita rozdělí studentům, kteří nemají kde bydlet. Za to, že si správa kolejí schovávala prázdných lůžek zbytečně moc a ještě to před vedením univerzity tajila, čeká jejího ředitele postih: rektor mu strhne část platu.

(jab)



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:55

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 17.05 2024 17:40 , © Univerzita Karlova v Praze