Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Univerzity nabízí přes léto koleje

Univerzity nabízí přes léto koleje


Brno - Koleje brněnských vysokých škol nezůstávají prázdné ani v létě. Využívají je studenti, kteří zůstávají ve městě přes prázdniny. A turisté. Studentské domy jsou o prázdninách nejvíce zaplněny v době srpnové Velké ceny motocyklů či při zářijovém Mezinárodním strojírenském veletrhu.

Například Masarykova univerzita nabízí v létě z více než čtyř tisíc svých lůžek zhruba třetinu. "Jsme vděčni za každou korunu, kterou takto získáme. Peníze využijeme například na opravu budov," poznamenal ředitel správy kolejí a menz univerzity Zdeněk Čížek.

Univerzita podle něho využívá v letních měsících jen část zaměstnanců. "Když bude větší zájem, budeme za něj vděčni. Ale je nesmysl zaměstnávat celý personál, když využíváme jen část budov," míní Čížek.

Mendelova zemědělská a lesnická univerzita však v létě sází spíše na opravy. Zavřela proto například budovu v Kohoutově ulici. Opravuje i část Tauferových kolejí v ulici Jana Babáka. V Brně zůstávají na kolejích univerzity zhruba jen dvě stovky studentů. Stejný počet lůžek nabízí škola turistům.

"Zájem bývá docela velký. Někdy jich přijedou dva až tři autobusy," poznamenal vedoucí kolejí.

Vysoké učení technické sice ubytování přímo nenabízí, zájemcům se však snaží vyhovět.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:54

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 17.05 2024 17:40 , © Univerzita Karlova v Praze