Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Akreditační komise předloží vládě návrh svého nového statutu

Akreditační komise předloží vládě návrh svého nového statutu


PRAHA 27. července (ČTK) - Akreditační komise, která hodnotí kvalitu vysokých škol a vyjadřuje se například k novým studijním oborům, vypracovala nový statut, jenž by jí měl usnadnit práci. Ministryně školství Petra Buzková (ČSSD) návrh ve středu předloží vládě, aby se k němu kabinet vyjádřil. Vláda totiž statut, který upravuje činnost komise, schvaluje.

Nový statut by měl například zjednodušit postup Akreditační komise při hodnocení fakult i vysokých škol jako celku a zavést hodnocení akreditovaných oborů a programů, u nichž již dříve upozornili členové komise na nedostatky. Nový statut sjednocuje také způsob hlasování komise. Podle pracovníka ministerstva školství je třeba vymezit kroky komise, které musí dělat při hodnocení kvality instituce a akreditovaných programů, aby v případě nedostatků mohla udělit sankce. Nový statut podle něj reaguje na zkušenosti komise za šest let její existence.


kpe hj





Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:56

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 17.05 2024 17:40 , © Univerzita Karlova v Praze