Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Blahopřání primáři nepřehlédnete

Blahopřání primáři nepřehlédnete

Co se děje, když je šéfovi padesát


Zajímavost


Plzeň - Neobvyklým a zároveň nepřehlédnutelným způsobem poblahopřáli k padesátým narozeninám plzeňskému hematologovi, zakladateli Nadace kostní dřeně a primáři hematologicko-onkologického oddělení Fakultní nemocnice v Plzni Vladimíru Kozovi jeho podřízení. Své přání napsali nad společnou fotografii na obrovském billboardu umístěném proti vchodu nemocnice na Lochotíně. "Dlouho jsme přemýšleli, jak bychom našemu panu primáři udělali radost a zároveň tím dali najevo, jak si ho jako svého šéfa vážíme. Doufám, že se nám to povedlo," vysvětlila Alexandra Jungová, jedna z lékařek oddělení.

Billboard vznikl kombinací dvou fotografií - primáře Vladimíra Kozy a společné fotografie zaměstnanců oddělení. "Pan primář je velký odborník a výborný člověk. Billboard je jen jeden, ale na památku jsme mu nechali zarámovat zmenšenou společnou fotografii. Na září, až se všichni vrátíme z dovolené, chystáme ještě dodatečnou oslavu," prozradila Jungová.

Přestože si primář Vladimír Koza myslel, že už ho nic nemůže překvapit, přiznává, že při pohledu na billboard málem naboural. "Večer jsem se ještě potřeboval zastavit v nemocnici. Když jsem projížděl kolem billboardu, nemohl jsme uvěřit svým očím. Nechybělo mnoho a skončil jsem s autem na nedaleké zastávce," přiznává primář. "Vůbec jsem netušil, že kolegové chystají takovou akci. Nejtěžší prý bylo tajné pořízení mé fotografie. Všude jsem totiž držel v ruce cigaretu, což pro onkologa není příliš dobrá vizitka. Nakonec pomohla technika a v laboratoři, kde obrázek připravovali, ji jednoduše vymazali," říká hematolog.

Spíše než na zářijovou oslavu svých narozenin však myslí na práci. "Nepovažuji za zásluhu, že se někdo narodí. Jsou na světě důležitější věci. Například našemu oddělení bude už deset let a v tomto případě bude skutečně co slavit," tvrdí Vladimír Koza.


IVA HOSMANOVÁ



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:56

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 17.05 2024 17:40 , © Univerzita Karlova v Praze