Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Studentské práce o Cenu E. Beneše začnou hodnotit odborné komise

Studentské práce o Cenu E. Beneše začnou hodnotit odborné komise

Celkem 21 prací z oborů historie 20. století a sociologie přihlásili studenti vysokých škol do soutěže o Cenu Edvarda Beneše, kterou již podeváté vyhlásilo Sezimovo Ústí na Táborsku. "Nyní práce začnou hodnotit odborné komise, které asi počátkem října navrhnou pořadí nejlepších v obou kategoriích. Rada města poté výsledky potvrdí společně s výší finančního ohodnocení," řekl ČTK Martin Klíma z městského úřadu Sezimovo Ústí. O výsledcích soutěže budou autoři prací informováni písemně. Nejúspěšnější pak budou pozváni na slavnostní předání cen, které se tradičně uskuteční koncem října v Benešově vile v Sezimově Ústí. Zde studenti zároveň uctí památku druhého československého prezidenta položením kytice u jeho hrobu, dodal Klíma. Cena Edvarda Beneše si již získala pověst významné soutěže pro mladé historiky a sociology. Studenti přihlašují práce na nichž pracují i několik let, některé mají rozsah až několik stovek stran.


Tematický rozsah letos přihlášených prací dokládají názvy některých z nich: Česká společnost očima zahraničních studentů, Ženská obřízka, Eroze "normálních" pracovních vztahů (Flexibilizace práce v éře postfordismu), SOE a Zvláštní skupina D - Příprava československých parašutistů pro speciální operace do Protektorátu za 2. světové války, Vězni v trestaneckých pracovních táborech při uranových dolech 1949-1960. Cena nese jméno druhého československého prezidenta Edvarda Beneše, který se do své vily v Sezimově Ústí uchýlil po abdikaci v červnu 1948. Krátce poté, 3. září 1948, v tomto jihočeském městě zemřel.


Jaroslav Fišer jpt




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:56

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 17.05 2024 17:40 , © Univerzita Karlova v Praze