Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Rektoři a vědci lobbovali u Grosse za Buzkovou

Rektoři a vědci lobbovali u Grosse za Buzkovou


NOVÁ VLÁDA


Jak se vyjednácá o nových ministrech


Praha - Pro Petru Buzkovou je to vyznamenání: rektoři vysokých škol a vědci se u premiéra Stanislava Grosse přimlouvali, aby jim jejich ministryni nechal.

Gross v rámci jednání o nové vládě totiž zvažuje, že by Buzkové svěřil jiný resort a školství by "vyhandloval" za něco jiného.

Rektory, kteří se po letech dočkali alespoň návrhu reformy vysokých škol, spekulace o výměně ministra vyděsily. Jejich obavy se dostaly až k uším nového premiéra, takže si je na včerejšek pozval. Dozvěděl se, že má školství při vládních rošádách vynechat. "Výměna ministra by pro nás byla katastrofou. Ztratili bychom aspoň rok, než bychom se s ním na reformě dohodli. Čekat už nemůžeme. Dost na výměně premiéra, s kterým se musíme také dohodnout," řekl rektor Univerzity Karlovy IvanWilhelm.

S bezvýhradnou podporou může Buzková počítat i ze strany rektora brněnské Masarykovy univerzity Jiřího Zlatušky. "Po dlouhé době jsme dostali slušného ministra, který s námi jedná rozumně a alespoň se snaží, abychom se pohnuli dopředu. Změny se bojím," podotkl.


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:56

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 17.05 2024 17:40 , © Univerzita Karlova v Praze