Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       V Jičíně bude nová vysoká škola

V Jičíně bude nová vysoká škola


Jičín - Radnice města Jičína ve spolupráci se čtyřmi českými vysokými školami připravuje otevření Valdštejnova evropského univerzitního centra.

Zpočátku bude výuka probíhat v prostorách Valdštejnského zámku. Později by se studenti měli přemístit do nově opraveného barokního areálu bývalé jezuitské koleje nedaleko náměstí, na jehož rekonstrukci chce město získat peníze z fondů Evropské unie.

"Nabídka studijních oborů se bude rozvíjet postupně. Od září příštího roku počítáme s otevřením oboru podniková ekonomika garantovaného Technickou univerzitou v Liberci a oboru veřejná správa a regionální rozvoj, jehož výuku bude zajišťovat Česká zemědělská univerzita v Praze," uvedl koordinátor jičínského univerzitního projektu Osamu Okamura.

Oba nabízené obory jsou podle Okamury velice atraktivní a mezi studenty je o ně obrovský zájem. Dojezdové vzdálenosti z Podkrkonoší do českých univerzit jsou však poměrně značné, takže v Jičíně se může dobře podchytit zájem studentů ze širšího okolí města, kterým studium v blízkosti bydliště ušetří čas i peníze. Veřejnou správu a regionální rozvoj by od příštího roku mohlo v Jičíně studovat až osmdesát zájemců, podnikovou ekonomiku zhruba čtyřicet lidí. Oba obory bude škola nejdříve nabízet v bakalářském stupni kombinovaného studia. "Jedná se o kombinaci denního a dálkového studia. Předpokládáme, že výuka bude probíhat ve víkendových blocích, mezi kterými bude vždy čtrnáctidenní pauza pro samostudium," upřesnil koordinátor. Studium v Jičíně bude bezplatné a jeho absolventi získají plnohodnotné diplomy vysokých škol, jež budou výuku garantovat.

IVAN TRUHLIČKA



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:58

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 17.05 2024 17:40 , © Univerzita Karlova v Praze