Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Lidé poprvé uvidí vyhořelý zámek

Lidé poprvé uvidí vyhořelý zámek


Zahrádky - Zámek v Zahrádkách na Českolipsku, který vloni za dramatických okolností vyhořel, bude o víkendu poprvé od požáru na jeden den otevřený. A to i přesto, že Univerzita Karlova, majitel zámku, původně jeho otevření z bezpečnostních důvodů vyloučila. Radnici v Zahrádkách se ale nakonec podařilo usmlouvat částečné otevření.

„Do zámku se sice nedostaneme, ale univerzita přislíbila, že nám zpřístupní alespoň zámecké nádvoří, ze kterého je do zámku vidět. Lidé uvidí katastrofu, způsobenou ohněm: ohořelé trámy, zprohýbané traverzy, chybějící zdi a stropy,“ prohlásila Milena Brožová, starostka Zahrádek u České Lípy.

Kvůli otevření zámku alespoň na jeden den musela starostka s univerzitou několik týdnů vyjednávat. Nejdříve se ústně dohodla na otevření zámku, univerzita ale vzápětí její informaci dementovala. Radnici se ale nakonec podařilo vyjednat ústupek. „Nebylo to ale zadarmo. Obec musí zaplatit pojistku a zajistit ostrahu a hlídání bezpečnosti v objektu,“ komentovala starostka.


Zámek v Zahrádkách těsně po loňském požáru, který památku zničil.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:59

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 17.05 2024 17:40 , © Univerzita Karlova v Praze