Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Stále více studentek se živí prostitucí

Stále více studentek se živí prostitucí

Na "prodeji" svého těla nejčastěji vydělávají tiché a nenápadné premiantky středních škol



Průměrně si studentský brigádník přijde za pultem, u pásu nebo mezi regály supermarketů na 35 až 50 korun za hodinu. Některé studentky si však přes léto vydělají i pět tisíc za den. Záleží na "mírách", ale i na tom, jakou školu studují.


Někteří šťastlivci dostávají mnohatisícové kapesné od rodičů a jezdí v luxusních vozech, jiní během studií odstartují náročnou kariéru. Většina se ale snaží vyžít z životního minima a přes léto si vydělává na další semestr.

I o tu nejhorší manuální brigádu je o prázdninách zájem, protože studenti potřebují peníze na prázdninové povyražení. Čas od času však někdo podlehne své slabosti nebo sociální situaci a léto stráví v erotickém klubu polonahý u tyče.

Odborníci z amerických univerzit tvrdí, že nejpravděpodobněji se k promiskuitnímu chování, popřípadě i k prostituci, sníží dívka, která na střední škole bývala vynikající studentkou, neměla žádného sexuálního partnera a pochází z věřící rodiny.

Když se pak ocitne sama v novém prostředí, nedokáže adekvátně reagovat na nové sociální možnosti.

Ačkoli jsou takových dívek na českých univerzitách houfy, vlastním tělem se samozřejmě živí jen málokterá. Většinou je k tomu donutí sociální situace rodiny a pocit, že obor, který studují, je v budoucnu finančně nezajistí. Proto se nejčastěji mluví o studentkách pedagogických fakult.


Promiskuitní učitelky?


"Učitelství není a dlouho asi nebude perspektivním oborem a ne každý to unese. Máme tu taky partu holek, které podezříváme z prostituce. V prváku totiž byly obyčejně oblečené, bydlely s námi na koleji, jedly v menze a hltaly školu. Pak si spolu pronajaly velký byt, začaly se bavit jenom mezi sebou a změnily se i vzhledově. Je hodně poznat, že o sebe dbají, chodí na kosmetiku, skoro každý den mají na sobě jinou značkovou módu, chlubí se, že pracují pro velkou zahraniční společnost, a jedna z nich mi s opovržlivým úsměvem říkala, že já dostávám od rodičů kapesné, zatímco ona zaplatila svým rodičům dovolenou," přiznává po chvilce váhání čtyřiadvacetiletá Alena, budoucí učitelka studující v Praze. "Kamarád z koleje často surfuje po erotických stránkách a narazil na nahaté fotografie holek, které zná od vidění ze školy. Myslím, že naše parta krasavic se živí něčím podobným. Do školy se oblékají do orvaných džín a nelíčí se, aby nebyly nápadné. Když je potkám ve městě, mají jehlové podpatky, jsou silně nalíčené a nehlásí se ke mě," vypráví studentka.

Poznat studentku, která si přivydělává vlastním tělem, není zrovna jednoduché. Většina se svou brigádou nechlubí a ty nejotrlejší se vydávají za úspěšné manažerky, asistentky ředitelů, podnikatelky, manekýny a překladatelky. Nejsnadnější cestou k rozhovoru se vzdělanou prostitutkou je internet. "Je mi úplně jasný, že nás všichni odsuzují, ale věci nejsou jen černý a bílý. Když se někdo dostal na vysokou hned, nemá žádný rodinný problémy a sypou se mu tisíce od rodičů, to se mu hezky kritizuje! Já se na ekonomickou dostala až na několikátý pokus a mezitím jsem z nouze pracovala v jídelně a v potravinách. Dokáže si někdo z tzv. slušných studentíků vůbec představit, jaký to je, přijít do manažerský školy po letech strávených v umaštěný zástěře?" zahájila náš on-line rozhovor dívka s přezdívkou Linda.

Tvrdí, že má vynikající studijní výsledky, příští rok bude pracovat na diplomové práci a o ukončení své podivné brigády neuvažuje.


Padesát tisíc za měsíc


"Abych to zvládala se školou, společnici dělám jenom třem stálým klientům a zbytek peněz si vydělám na erotickým chatu. Vytočím si i padesát za měsíc." Lindin příběh dokazuje, že předstírat úspěch je mnohem jednodušší než být úspěšný. Rodičům a spolužákům studentka tvrdí, že se z obchodní zástupkyně kosmetické firmy vypracovala až k oněm padesáti tisícům měsíčně. Studuje vzorně a chce si pořídit vlastní bydlení. Rodiče i vyučující jsou tedy spokojeni.

Nikdo z oslovených vysokoškolských pedagogů a zaměstnanců fakult neměl na výskyt prostitutek na akademické půdě žádný názor. Nikdo nic neví a o ničem neslyšel. Odkud tedy jsou ty vzdělané dívky, které každé léto přibývají ve stripbarech a na internetových stránkách nabízejících erotickou společnost? Proč student ekonomie zveřejňuje fotografie svého naolejovaného těla a hledá starší společnici, které by zpříjemnil manželovu nepřítomnost? "Říkáme jim prostě modelky a modelové a radši si jich nevšímáme. Jsou to exoti, na každé fakultě jich je stejně jenom pár a moc je nevídáme, protože na kolejích nebydlí," uzavírá diskusi Martina, studentka Západočeské univerzity a obyvatelka kolejí na Borech.

Možná, že kdyby se na všech vysokých školách přednášelo také o sebepoznání a vědomí vlastní hodnoty, akademických erosenek by ubylo. Svět bychom ovšem asi ani tak nespasili, protože lidé jsou odrazem své doby a pro mnohé je důstojné studium nesrovnatelně méně než plné konto.


Stránka vzniká ve spolupráci s redaktory studentského serveru



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 04:01

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 17.05 2024 17:40 , © Univerzita Karlova v Praze