Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Některé koleje v Hradci zdraží

Některé koleje v Hradci zdraží

Hradec Králové - Pouze někteří studenti vysokých škol v Hradci Králové letos na podzim pocítí, že poslanci přesunuli ubytování na kolejích do vyšší sazby DPH.

Platby za ubytování totiž zatím zvýšily pouze koleje Univerzity Karlovy, správa kolejí Univerzity Hradec Králové ještě se zvýšením kolejného nepřišla. "Ubytování jsme zdražili od července, v budoucnosti budeme muset zvažovat i zdražení jídla v menze," řekl ředitel Správy kolejí Univerzity Karlovy v Hradci Králové Jaroslav Horák.

Studenti Lékařské a Farmaceutické fakulty Univerzity Karlovy v Hradci Králové zaplatí za lůžko na dvojlůžkovém pokoji 935, před zdražením to bylo 890 korun. Celkem správa nabízí 1424 lůžek, žádosti studentů o bydlení se podle Horáka daří uspokojovat z 90 procent.

Se zvýšením cen za bydlení zatím vyčkává Univerzita Hradec Králové, která studentům na kolejích nabízí zhruba tisícovku lůžek. "Dosud jsme zvýšení daňové zátěže nesli na bedrech školy, doufáme, že se sazba DPH opět vrátí na původní úroveň. Nějakému zdražení se však kvůli nárůstu cen energií zřejmě nevyhneme," řekl kvestor univerzity Stanislav Klik. Za bydlení na dvojlůžkovém pokoji na opravených kolejích v Palachově ulici zaplatí student měsíčně 1050 korun.

Protože škola má nedostatek ubytovacích kapacit, každoročně studentům sjednává bydlení i na dalších místech, například v autokempu Stříbrný rybník. Potvrdil to správce kempu: "Máme smlouvu s Univerzitou Hradec Králové, která sem umísťuje některé žadatele o koleje. Zájem je stále obrovský, zřejmě ani u nás všichni zájemci o ubytování neuspějí." Dodal, že studenti platí měsíčně 1400 korun, škola jim však částí peněz přispívá


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 04:00

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 17.05 2024 17:40 , © Univerzita Karlova v Praze