Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Jahn: radu pro výzkum posílí Wilhelm a Kulhánek

Jahn: radu pro výzkum posílí Wilhelm a Kulhánek

PRAHA - Vicepremiér pro ekonomiku Martin Jahn chce přivést do vládní Rady pro výzkum a vývoj, které předsedá, osm nových členů. Patří k nim rektor Univerzity Karlovy Ivan Wilhelm, předseda České konference rektorů, a šéf automobilky Škoda Vratislav Kulhánek, řekl včera Jahn. Vláda by měla o novém složení rady rozhodnout na středeční schůzi.

Jahn by chtěl také více "do problému vtáhnout" ministry školství Petru Buzkovou a průmyslu a obchodu Milana Urbana (oba ČSSD). Má v plánu změnit nynější financování ve prospěch těch vědeckých projektů, které budou nacházet praktické uplatnění v průmyslu. Přispět by k tomu mělo větší propojení vědeckých pracovišť s výrobou.

Do výzkumu a vývoje musí podle Jahna plynout také více peněz z podniků. "Podobně jako v Maďarsku chceme podpořit všechny firmy, které investují do výzkumu a vývoje, protože v tom vězí jejich schopnost přežít do budoucnosti," uvedl. Firmy podle vicepremiéra bude vláda stimulovat tím, že jim umožní tyto investice odepisovat z daní.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 04:02

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 17.05 2024 17:40 , © Univerzita Karlova v Praze