Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Univerzita oslavila 50 let vzdělávání kantorů v Ústí

Univerzita oslavila 50 let vzdělávání kantorů v Ústí


Škola v divadle i kině


Ústí nad Labem - "Vaše magnificence, spectabiles, profesores et doctores," znělo včera dopoledne ústeckým městským divadlem. Latina dodávala důstojný rámec oslavám padesátého výročí vzdělávání učitelů v Ústí nad Labem, které zde pořádala zdejší univerzita.

Při této příležitosti se vzpomínalo a také oceňovalo. Děkan pedagogické fakulty Zdeněk Radvanovský ocenil pamětními listy zhruba dvacítku jejích bývalých i současných pracovníků. Rektor univerzity Zdeněk Havel jmenoval navíc historika Jiřího Tůmu a hudebního pedagoga Tomáše Fialu emeritními profesory.

Gratulovat pedagogům přišel i primátor města Petr Gandalovič. "Oba moji náměstci jsou absolventy fakulty, vychovali jste mi je dobře," chválil nadšeně.

Jedním z absolventů fakulty je i známý bavič Josef Náhlovský. Ten se zúčastnil odpoledního happeningu v letním kině, kde se fakulta v rámci oslav povýšila mezi "kamenné" fakulty.


REKTOR OCENIL KOLEGY. Rektor Univerzity Jana Evangelisty Purkyně Zdeněk Havel při včerejších oslavách padesáti let vzdělávání učitelů v Ústí jmenoval historika Jiřího Tůmu a hudebního pedagoga Tomáše Fialu emeritními profesory.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 04:04

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 17.05 2024 17:40 , © Univerzita Karlova v Praze