Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Funkce rektora Masarykovy univerzity se dnes ujal Petr Fiala

Funkce rektora Masarykovy univerzity se dnes ujal Petr Fiala

BRNO 22. října (ČTK) - Úřadu rektora Masarykovy univerzity v Brně se dnes ujal čtyřicetiletý Petr Fiala. Známému politologovi a donedávna děkanovi fakulty sociálních studií předal při inauguraci zlatý řetěz a další insignie školy dosavadní rektor Jiří Zlatuška. Zlatuškovi, který je rovněž senátor, skončilo šestileté funkční období. Fiala je 31. rektorem univerzity, která letos slaví 85 let od svého založení.

Fiala řekl, že bude klást větší důraz na dialog mezi vedením univerzity a jednotlivými fakultami. Také se chce snažit některá rozhodnutí vedení více vysvětlovat. Nový rektor plánuje další rozvoj univerzity. Největší investicí školy v její historii je započatá stavba kampusu v Bohunicích. Slavnosti přihlíželi rektoři dalších vysokých škol, vedení města či soudů. Při dubnové volbě rektora Fialu podpořily dvě třetiny členů akademického senátu. Fiala byl zvolen rektorem až napotřetí. V prvním kole vedl s náskokem dvou hlasů druhý kandidát, lékař Jan Wechsler. V druhém kole byl zisk obou kandidátů stejný. Fiala je expertem na srovnávací politologii, věnuje se výzkumu činnosti politických stran a zájmových skupin. Před zvolením děkanem fakulty sociálních studií působil jako ředitel Mezinárodního politologického ústavu Masarykovy univerzity. Je autorem řady publikací a více než stovky textů uveřejněných v tuzemských i zahraničních odborných časopisech. Před rokem 1989 byl historikem Muzea Kroměřížska, krátce působil jako redaktor deníku Lidová demokracie a nakladatelství Atlantis. Od konce roku 1990 je zaměstnancem Masarykovy univerzity.

Pavel Gejdoš snm




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 04:07

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 17.05 2024 17:40 , © Univerzita Karlova v Praze