Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       V přijímacích testech právnické fakulty byla opět chyba

V přijímacích testech právnické fakulty byla opět chyba


PRAHA 12. října (ČTK) - V přijímacích testech Právnické fakulty Univerzity Karlovy se opět vyskytla chyba. Na přijímací řízení si letos rektorovi UK stěžovali dva studenti, upozornili na nedostatek ve vyhodnocení testu, řekla dnes novinářům prorektorka UK Jaroslava Svobodová. Vzhledem k tomu, že měli pravdu, byli přijati, doplnila.

Test ze všeobecných předpokladů, v němž se vyskytla chyba, pro fakultu připravila externí organizace. Škola si jej nechala vypracovat kvůli chybám v testech při loňském přijímacím řízení, kdy se správné odpovědi na některé otázky neshodovaly se zadáním výsledků v počítači. Fakulta kvůli tomu přijala o 300 studentů víc. Tehdy všechny testy připravovali pedagogové školy.

Žádosti o přezkoumání přijímacího řízení na právech jsou ve srovnáním s jinými fakultami poměrně časté. Podle Svobodové je to tím, že mladí lidé mají velký zájem o studium na této fakultě, a tak se snaží využít možností, které mají, aby byli přijati. Poznamenala, že chyby v přijímacích testech nemají jen práva, ale i jiné fakulty. Pokud na to student upozorní, tak se takový případ většinou řeší v rámci fakulty při proceduře, kdy děkan přehodnocuje své rozhodnutí.

UK po letošním přijímacím řízení obdržela přes 2900 žádostí o přezkum přijímacího řízení, to bylo o 400 více než předchozí rok. Rektor vyhověl dvěma studentům a přijal je ke studiu, dodala Svobodová.


Petra Měšťanová mal




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 04:06

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 17.05 2024 17:40 , © Univerzita Karlova v Praze