Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Říjen 2004
Dětský uzel aktuálního dokumentu Školné na vysokých školách? Až tak za 15 let, říká Gross
Školné na českých vysokých školách si premiér Stanislav Gross umí představit až tak za patnáct let. Teď by to podle něj znamenalo pro průměrnou rodinu problém, pokud by měla se dvěma dětmi vynaložit 40 tisíc korun ročně. "My se bojíme, aby nedocházelo k další sociální diverzifikaci, která by uzavřela vysokoškolské vzdělání určité sociální skupině lidí a izolovala by tvorbu elit," řekl Gross v pražské Betlémské kapli při zahájení nového akademického roku na ČVUT, kterého se účastnil jako první český premiér.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Reforma vysokých škol by měla otevřít studium většímu počtu lidí
Zpřístupnění vysokých škol většímu počtu mladých lidí, zkvalitnění výuky, větší podpora výzkumu a zvýšení investic do této oblasti jsou jedny z cílů koncepce reformy vysokých škol. Materiál dnes vládě předložila ministryně školství Petra Buzková. Kabinet diskusi o reformě přerušil a bude v ní pokračovat zřejmě příští měsíc.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Tisíce studentů čekají na kolej
Na vysokých školách se opět nedostává lůžek na kolejích. Se začátkem nového akademického roku jsou tisíce studentů bez ubytování. Pracovníci univerzit ale slibují, že během několika měsíců by se pro většinu nebydlících vysokoškoláků místa měla najít.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Proč právě tam?
K věci Před časem začaly hradecké vysoké školy hovořit o stavebním boomu. Lékařská i farmaceutická fakulta chtějí budovat nový univerzitní areál a Univerzita Hradec Králové nechce zůstat stranou a shání peníze pro novou fakultu informatiky a managementu. Jak s tím souvisí její nový rektorát? Stavby by měly vytvořit jakýsi velký univerzitní kampus. Když se to podaří, studenti budou mít vše pod jednou střechou, avšak rektorát daleko. Starý Hradec má sice opravenu další historickou budovu, ale zdá se, že tím univerzita pouze vytrhla radnici trn z paty. O dům po diagnostickém ústavu by se jinak musela postarat ona.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Univerzita oslavila 50 let vzdělávání kantorů v Ústí
Ústí nad Labem - "Vaše magnificence, spectabiles, profesores et doctores," znělo včera dopoledne ústeckým městským divadlem. Latina dodávala důstojný rámec oslavám padesátého výročí vzdělávání učitelů v Ústí nad Labem, které zde pořádala zdejší univerzita.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Nové sídlo rektorátu Univerzity
Téměř padesát miliónů korun stála rekonstrukce historického objektu v Rokitanského ulici v Hradci Králové, kam se 1. října nastěhuje rektorát Univerzity Hradec Králové (UHK). Po téměř roční rekonstrukci opustí vedení Univerzity současné nevyhovující prostory v budově bývalé krajské politické školy na Slezském Předměstí.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Šest stovek dětí přijde ročně na svět s vážnou vadou srdíčka
V České republice se ročně narodí přibližně 600 dětí se srdeční vadou. Právu to řekl docent Jan Škovránek, primář dětského kardiocentra ve Fakultní nemocnici Motol v Praze. "Diagnostikovat vrozenou vadu umíme již kolem 20. týdne těhotenství a někdy i dříve," uvedl primář.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Školné na vysokých školách? Až tak za 15 let, říká Gross
"My se bojíme, aby nedocházelo k další sociální diverzifikaci, která by uzavřela vysokoškolské vzdělání určité sociální skupině lidí a izolovala by tvorbu elit," řekl Gross v pražské Betlémské kapli při zahájení nového akademického roku na ČVUT, kterého se účastnil jako první český premiér. Gross zdůraznil, že studovat by měli mít právo všichni, kdo mají vůli, píli a nápady. Nemělo by podle něj rozhodovat, v jaké rodině se narodí.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Máte nebo měl jste studentské konto?
Využívám ho více než čtyři roky. Jde o kvalitní služby, které jsou ovšem podmíněny poměrně vysokými platbami za transakce jako například výběr z bankomatu a bezhotovostní peněžní pohyby. Na druhou stranu mám zvýhodněnou úrokovou sazbu a příspěvek na ISIC kartu. Moje zkušenost z USA je taková, že tamní banky jsou daleko vstřícnější co se poplatků týče.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Na nemoci srdce a cév umíráme nejvíc
Na kardiovaskulární onemocnění, tedy na nemoci srdce a cév, umírá v České republice 53 procent obyvatel. Každý druhý. Ženy jsou postiženy více než muži. Ze všech úmrtí u nich jde na vrub nemocí srdce a cév 57 procent, u mužů je to 48 procent.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Studenti kvůli novému zákonu přišli o část brigád
Liberec - Studenty čekají krušné časy. Po hrozícím zdražení kolejí si už nebudou moci při studiu vydělávat tolik na brigádách, jako dosud. Příležitostné brigády podstatně omezil nový zákon o zaměstnanosti, který platí od 1. října. "Dosud se tak dalo pracovat prakticky neomezeně.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Hradecká lékařská fakulta zahájila stavbu výukového centra
Stavbu nového výukového centra dnes slavnostně zahájila v areálu hradecké fakultní nemocnice Lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Hradci Králové.Stavba zhruba za 80 milionů korun by měla být hotova do listopadu příštího roku, řekl dnes ČTK děkan fakulty Vladimír Palička.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Pacienti v Hradci Králové budou mít kvalitnější péči
Na přistávající vrtulník s těžce zraněným člověkem netrpělivě čeká skupina lékařů. Sehraný tým se ujímá pacienta a veze ho na několik metrů vzdálený operační sál vybavený špičkovou technikou. Scéna, kterou lidé znají většinou jen ze zahraničních seriálů, bude brzy realitou ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Jak se pracuje českým studentům v USA
Letní brigáda v USA se pro nynější studentskou generaci stala něčím stejně obvyklým, jako byla sklizeň chmele pro předlistopadové vysokoškoláky. Každý červen si stovky novodobých českých Honzů sbalí krosnu a vydají se na zkušenou za oceán, během které si pořádně vydělají, poznají cizí zemi, a navíc si zlepší angličtinu. Letos do Ameriky vyrazilo na čtyři tisíce mladých Čechů.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Vysokoškoláka přijde studium na 3500 měsíčně
Průměrně na 3477 korun přijde měsíc studia posluchače veřejných vysokých škol. U jejich kolegů na soukromých vysokých školách je to skoro třikrát víc, a to 9792 korun. Do této sumy se přitom počítají poplatky za studium, výdaje za skripta, knihy a pomůcky a to, co studenti zaplatí za bydlení, stravování a dopravu.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Na UK dvě pětiny zájemců
Zhruba dvě pětiny uchazečů z těch, kteří se dostavili k přijímacím zkouškám, se letos dostaly na Univerzitu Karlovu v Praze. Největší poptávka byla opět po fakultě právnické, kde přijali každého sedmého, na filozofii jednoho ze čtyř a na pedagogické uspělo sotva 28 procent lidí.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Změna populační struktury nás bude stát hodně peněz
Jaké důsledky s sebou nese stárnutí populace ? Především sociálně ekonomické. Je poměrně nasnadě, k čemu dojde: především bude více potřebných lidí. Je potřeba také počítat s výrazným nárůstem počtu domácností jednotlivců, jelikož ve vyšším věku více lidí žije osamoceně, protože například jeden z partnerů již zemřel. Budou to důchodci, závislí na důchodech, tedy na společnosti. Pokud si někdo myslí, že sociální výdaje klesnou, tak se mýlí. Budou zcela určitě vyšší a seniorská část populace bude mít na jejich výdajích čím dál větší podíl. Vzrostou samozřejmě i výdaje na zdravotnictví. Každopádně nás změna populační struktury bude stát hodně peněz a výrazně se také změní struktura rozpočtových výdajů.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Děkan FTVS chce být prvním mužem triatlonu
Z akademické půdy by mohl přijít řád a uklidnění na znesvářené a zaplevelené pole českého triatlonu. Profesor Václav Bunc, děkan Fakulty tělovýchovy a sportu Univerzity Karlovy v Praze, kandiduje do sobotních voleb na předsedu svazu. „Chceme využít lidi, kteří mohou triatlonu vrátit jeho nedávné výjimečné postavení a teď byli postaveni mimo,“ říká 57letá kapacita.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Mnozí studenti nestudují, co chtěli
Prostředky na vysoké školy nejsou vynakládány vždycky nejúčelnějším způsobem. Dokazuje to fluktuace studentů mezi obory a školami. Čtyřicet procent těch, kdo se v Česku hlásí na vysoké školy, tvoří už dříve odmítnutí uchazeči, dvacet procent přijatých studuje něco jiného, než si přáli a deset procent vysokoškoláků podává v prvním ročníku novou přihlášku někam jinam. Vyplynulo to z reprezentativního výzkumu studentů prvních ročníků vysokých škol v ČR, který provedl Sociologický ústav Akademie věd České republiky.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Na vysoké školy se hlásí dvakrát víc studentů než v roce 1990
Zájem o studium na vysokých školách trvale roste. V roce 1990 se na ně hlásilo 60.000 lidí, loni to byl dvojnásobek. Zvyšuje se i počet přijatých do prvních ročníků. Loni školy přijaly zhruba dvě třetiny zájemců. Vyplynulo to z výzkumu Sociologického ústavu Akademie věd České republiky mezi studenty prvních ročníků vysokých škol, který dnes jeho autoři představili novinářům.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Otec dělník? Na dobré místo zapomeň
Vystudovat vysokou školu je dřina, která se nemusí vyplatit. I když už tušíme, že vzdělání patří k nejvyšším hodnotám, česká společnost se ještě nenaučila vážit si vzdělaných lidí. Názory v minulosti opěvované dělnické třídy se v české společnosti pevně zakořenily a tak si mladý, nekvalifikovaný dělník vydělá víc než čerstvě vystudovaný lékař, ekonom, fyzioterapeut, advokátní koncipient či chemik. Když uvážíme, kolik času strávil ve škole a kolik odborných znalostí získal vysokoškolák a jak snadné je získat výuční list, musíme nutně dojít k závěru, že něco je špatně.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Většině studentů by školné nevadilo
Tři čtvrtiny středoškoláků a polovina vysokoškoláků se nebrání tomu, aby na vysokých školách bylo zavedeno školné. Souhlasí s tím i většina studentů z nižších sociálních vrstev. "Není pravda, že školné zabrání studiu dětí z dělnických rodin. To se děje teď," řekl vedoucí výzkumného projektu Studium na vysoké škole 2004 Petr Matějů. Největší podporu, 60 procent, má nepřímá spoluúčast, kdy by studenti platili až po ukončení studia.
Dětský uzel aktuálního dokumentu UK zaznamenala rekordní počet přihlášek
Univerzita Karlova letos zaznamenala rekordní počet přihlášek ke studiu a přijala také více studentů než v předchozích letech. Studenti měli největší zájem o psychologii, žurnalistiku, biologii, farmacii, tělesnou výchovu a sport a učitelství.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Na psychologii uspěl jen jeden z devatenácti
PRAHA - Univerzita Karlova (UK) letos zaznamenala rekordní počet přihlášek ke studiu a přijala také více studentů než v předchozích letech. Největší šance na přijetí měli zájemci o studium na matematickofyzikální fakultě, kde byli přijati tři ze čtyř uchazečů. Naopak na psychologii uspěl jen jeden z 19 a na oboru amerikanistika byl přijat jeden z osmi.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Zákon pozastavil vzdělávání lékařů
Desítky menších nemocnic přišly o možnost vyslat své zaměstnance, začínající lékaře, na specializovaná fakultní pracoviště ke splnění podmínek postgraduálního vzdělávání. Od 1. října totiž novelou zákona o zaměstnanosti vypadl ze Zákoníku práce paragraf, který zaměstnavateli umožňoval poslat svého zaměstnance pracovat do jiné organizace.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Funkce rektora Masarykovy univerzity se dnes ujal Petr Fiala
Úřadu rektora Masarykovy univerzity v Brně se dnes ujal čtyřicetiletý Petr Fiala. Známému politologovi a donedávna děkanovi fakulty sociálních studií předal při inauguraci zlatý řetěz a další insignie školy dosavadní rektor Jiří Zlatuška. Zlatuškovi, který je rovněž senátor, skončilo šestileté funkční období. Fiala je 31. rektorem univerzity, která letos slaví 85 let od svého založení. Fiala řekl, že bude klást větší důraz na dialog mezi vedením univerzity a jednotlivými fakultami.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Univerzity se mají spojit s firmami
České vysoké školy mají být srovnatelné s těmi evropskými. A to hlavně v tom, kolik do nich putuje peněz. Teprve potom můžeme začít něco měnit. Tak se dá přeložit hlavní myšlenka plánu, který vládě předkládá ministryně školství Buzková (ČSSD). Kabinet její návrh posoudí dnes.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Proměna vysokých škol je ohrožena
Plán, který včera předložila vládě ministryně školství Petra Buzková, je hodně ambiciózní: každý druhý maturant by měl v budoucnu pokračovat ve studiu na vysoké škole. A "dotáhnout to" až k univerzitnímu diplomu. Nutná a léta odkládaná proměna vysokých škol má v příštích čtyřech letech spolknout jedenáct miliard korun. Vláda je však zatím nenašla.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Finance pro reformu VŠ se budou hledat
Kvůli reformě vysokých škol, která má umožnit studium více lidem, zvýšit kvalitu vzdělání a víc podpořit vědu a výzkum, se ještě sejde vládní koalice. Koncepci včera vláda odložila na polovinu listopadu. Na reformu, po níž by se měly naše vysoké školy srovnat s evropskými, totiž šéfka resortu Petra Buzková potřebuje příští čtyři roky přes 11 miliard korun navíc. Vláda tak bude muset přijít na to, jak tento požadavek sladit se svým plánem stlačit v příštích letech co nejvíc schodek státního rozpočtu. Právu to potvrdila Buzková.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Na právech brali jen každého desátého
Kolik uchazečů letos mělo šanci dostat se na vysokou školu? Každý druhý, nebo také jen každý desátý. Záleží na oboru. Jak ukázaly výsledky přijímacích řízení, které vysoké školy v těchto dnech uzavírají, přetlak byl hlavně na humanitních oborech, jako jsou práva, kde odmítli devadesát procent uchazečů, a filozofie, kde „ne“ řekli dvěma třetinám. Větší šance naopak byly na technických a některých ekonomických oborech. Tam se dostal zhruba každý druhý.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Vzniká nové výukové centrum
Hradec Králové – Rektor Univerzity Karlovy Ivan Wilhelm včera za účasti řady hostů poklepem na základní kámen zahájil v areálu fakultní nemocnice výstavbu nového výukového centra Lékařské fakulty UK.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Univerzita Karlova chce více podporovat vědecké projekty studentů
Univerzita Karlova (UK) chce příští rok větší měrou podporovat vědecké projekty doktorandů. Její grantová agentura bude disponovat zhruba 74 miliony, letos rozdělila 50 milionů. Na podporu vědecké práce to ale nestačilo, řekl dnes novinářům rektor UK Ivan Wilhelm.
Dětský uzel aktuálního dokumentu V přijímacích testech právnické fakulty byla opět chyba
V přijímacích testech Právnické fakulty Univerzity Karlovy se opět vyskytla chyba. Na přijímací řízení si letos rektorovi UK stěžovali dva studenti, upozornili na nedostatek ve vyhodnocení testu, řekla dnes novinářům prorektorka UK Jaroslava Svobodová. Vzhledem k tomu, že měli pravdu, byli přijati, doplnila.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Vysoké školy se snaží postiženým zajistit sportovní vyžití
Vysoké školy se většinou snaží zajistit svým postiženým studentům sportovní aktivity, pokud o ně mají zájem. Mají pro ně připraveny hodiny tělocviku, které vedou pedagogové s potřebným vzděláním, pořádají pro ně turnaje a mohou se zúčastnit i sportovních soustředění.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Univerzita Karlova bude na speciální akci informovat o studiu
Informace o přijímacích zkouškách, oborech a podmínkách studia získají všichni zájemci o studium na Univerzitě Karlově (UK) na akci, která se uskuteční v sobotu 20. listopadu v prostorách školy v Celetné ulici. Studenti budou mít k dispozici kompletní informace ke všem typům studia, řekl ČTK mluvčí UK Václav Hájek.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Univerzita Karlova žádá Klause, aby pomohl unesené studentce
Filozofická fakulta Univerzity Karlovy v Praze chce, aby se prezident Václav Klaus zasadil o osvobození humanitární pracovnice Miriam Jevíkové. Slovenku, která na fakultě studuje a trvale bydlí v Praze, unesli letos na jaře na Kavkaze neznámí muži. Fakulta v otevřeném dopise prezidenta vyzvala, aby v zájmu záchrany Jevíkové oslovil ruského prezidenta Vladimira Putina.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Na českých vysokých školách studuje kolem 10.000 Slováků
České vysoké školy lákají od rozpadu československé federace každým rokem větší počet studentů ze Slovenska. Minulý akademický rok jich v Česku studovalo přes 9300, tedy o 1660 víc než v roce předchozím. Tvoří tak zhruba polovinu ze všech cizinců, kteří navštěvují české univerzity.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Osm studentů dnes v Sezimově Ústí převzalo ceny Edvarda Beneše
Šest hlavních cen a dvě čestná uznání dnes rozdala porota vítězům tradiční studentské soutěže o cenu Edvarda Beneše. Každoročně ji vyhlašuje město Sezimovo Ústí na Táborsku, kde bývalý prezident trávil poslední chvíle svého života. O ocenění, které je určeno pro práce z historie 20. století a sociologie, usilovalo 21 osob.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Průzkum: Počet zájemců o vysoké školy se za 14 let zdvojnásobil
Zájem o studium na vysokých školách trvale roste. V roce 1990 se na ně hlásilo 60.000 lidí, loni to byl dvojnásobek. Zvyšuje se i počet přijatých do prvních ročníků. Loni školy přijaly zhruba dvě třetiny zájemců. Vyplynulo to z výzkumu Sociologického ústavu Akademie věd České republiky mezi studenty prvních ročníků vysokých škol, který dnes jeho autoři představili novinářům.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Jeďte studovat do Oxfordu!
Nevzali vás v České republice na vysokou školu? Naučte se anglicky a jeďte studovat do Velké Británie. Přístup k univerzitnímu vzdělání je tam daleko širší než v Česku: v Británii nyní studuje v terciárním školství více než 30 procent mladé populace a britská vláda hodlá vysoké školy zpřístupnit celé polovině mladých lidí. Po vstupu Česka do Evropské unie je nyní přitom pro většinu českých studentů studium na britských vysokých školách zdarma.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Obchod s použitými skripty kvete
Nástěnky na vysokých školách praskají ve švech. Prodám skripta! Nabízím skripta! Stačí se na chvíli zastavit a pozorovat cvrkot okolo nástěnky: za pět minut na pražské Vysoké škole ekonomické přijde k nástěnce sedm lidí připíchnout svůj inzerát. Dalších šest ve změti útržků papírů hledá potřebné tituly za co nejvýhodnější cenu. Stejné je to na právech nebo na Vysoké škole chemicko-technologické.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Jaderní fyzikové dostanou gigantický urychlovač
Projekt obřího urychlovače pro nukleární výzkum odsouhlasili účastníci mezinárodní konference v Pekingu. Zařízení, které bude patřit k největším vědeckým projektům 21. století, má fyzikům pomoci odhalit podstatu vesmíru.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Jak komunikují české univerzity?

Většina velkých českých univerzit pochopila ještě před vstupem České republiky do Evropské unie důležitost komunikační strategie v prostředí s tak velkou konkurencí, jako je vysokoškolské vzdělání. Příchod konkurenčních zahraničních univerzit na tuzemský trh nutí české vysoké školy zesílit jejich pozici na trhu

Dětský uzel aktuálního dokumentu Svět buněk mne uchvátil, říká biolog
Když před třemi lety vydal plzeňský biolog Josef Reischig na CD ROMu encyklopedii Videoatlas bezobratlých živočichů, slíbil, že část zisku věnuje na opravu zvonů na kostele Panny Marie Růžencové v Plzni. Rok se sešel s rokem a jeho přání se stalo realitou. Zvon sv. Josef bude 31. října dopledne vysvěcen.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Biolog: svět buněk mne uchvátil
Když před třemi lety vydal plzeňský biolog Josef Reischig na CD ROMu encyklopedii Videoatlas bezobratlých živočichů, slíbil, že část zisku věnuje na opravu zvonů na kostele Panny Marie Růžencové v Plzni. Rok se sešel s rokem a jeho přání se stalo realitou. Zvon sv. Josef bude 31. října dopoledne vysvěcen.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Medici budou studovat v nemocnici
Hradec Králové - Sotva se rozběhl provoz nové interny, začala v areálu hradecké fakultní nemocnice stavba další budovy. Lékařská fakulta tam bude mít nové výukové centrum za více než osmdesát milionů korun. Budova s velkou posluchárnou, seminárními místnostmi, studovnami i částí odborné knihovny bude navazovat na nedávno dokončený pavilon interních oborů.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Věda se vrací k normálu

Proč myslíte, že se letos dostalo zrovna na vás?

Nemohu se přece sám chválit. V základním výzkumu se oceňuje, zda děláte práci na dobré nebo velmi dobré mezinárodní úrovni, zda o vás dobře vědí kolegové ve stejném oboru, jestli jste schopen publikovat své články v nejlepších mezinárodních žurnálech a vaše práce jsou dostatečně citovány, zda vás zvou na důležité světové konference, abyste tam přednášel... Všichni vědci, kteří dostali toto vyznamenání přede mnou, tato kritéria splňovali - a i já do téhle kategorie snad spadám.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Průzkum: Studenti středních i vysokých škol nejsou proti školnému
Tři čtvrtiny středoškoláků a polovina vysokoškoláků se nebrání tomu, aby na vysokých školách byla zavedena některá z forem placení školného. Souhlasí s tím i většina studentů z nižších sociálních vrstev. "Není pravda, že školné zabrání studiu dětí z dělnických rodin.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Mistr slova i lidské duše Radoslav Nenadál slaví jubileum

Do povědomí české veřejnosti se zapsal nejprve jako vynikající překladatel angloamerické literatury. Aniž si to možná mnozí uvědomují, Nenadálovy překlady jim zprostředkovaly čtenářský zážitek z takových autorů a děl jako je John Steinbeck (Hrozny hněvu), Ernest Hemingway (Mít a nemít, Za našich časů), Elia Kazan (Tichá dohoda), William Styron (Zapal tento dům či Sofiina volba), Henry James (Utažení šroubu), Truman Capote (Strom noci, Jiné hlasy, jiné pokoje), Herman Melville (Písař Bartleby) a mnoha dalších.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 04:03

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 3.05 2024 18:49 , © Univerzita Karlova v Praze