Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Jde to i bez zkoušek, dokonce i na medicínu

Jde to i bez zkoušek, dokonce i na medicínu

Praha - Recept, jak se vyhnout přijímacím zkouškám a přitom se dostat na vysokou školu, existuje. A je poměrně jednoduchý. Stačí mít na střední škole co nejlepší známky: nejlépe samé jedničky. Mnohé fakulty přijímačky studentům s dobrým prospěchem odpouštějí. Přesné podmínky, za jakých se lze přijímačkám vyhnout, mají školy popsané na svých internetových stránkách i s odhadem počtu uchazečů, kteří budou takto přijati. Tak třeba 1. lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze letos přijme až 150 studentů bez přijímaček. Vybírat si bude z těch, kteří mají na střední škole prospěch do známky 1,2. Stejnou podmínku pro odpuštění zkoušky - tedy prospěch nejvýš do známky 1,2 - si stanovila i 3. lékařská fakulta UK. Šanci mají i studenti s prospěchem o něco málo horším, pokud významně uspěli v některé z vědomostních olympiád. "Bez přijímaček už tradičně přijímáme gymnazisty s prospěchem do známky 1,5. Musí jít ovšem výhradně o letošní maturanty," vysvětlil proděkan Matematicko-fyzikální fakulty UK Jiří Anděl. I tato škola přijímá bez zkoušek "úspěšné olympioniky". "Jde o studenty, kteří postoupili do celostátního kola olympiád z fyziky, matematiky a programování, nebo do adekvátně obtížné světové soutěže," dodal Anděl. O prominutí přijímací zkoušky musí uchazeči požádat děkana.


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:26

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 17.05 2024 17:40 , © Univerzita Karlova v Praze