Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Litujete někdy svého výběru vysoké školy? Šli byste dnes jinam?

Litujete někdy svého výběru vysoké školy? Šli byste dnes jinam?


Anketa

Petra Buzková, ministryně školství

Kdybych se rozhodovala dnes, volila bych asi stejně jako před lety, tedy studium práv. Odpovídá asi nejvíc mé mentalitě. Naučila jsem se díky němu uvažovat určitým způsobem, který mi teď dost pomáhá při orientaci v zákonech, což je pro mou práci velkou výhodou.

Vlastimil Tlustý, předseda poslaneckého klubu ODS

Vystudoval jsem Mechanizační fakultu Vysoké školy zemědělské a své volby jsem nikdy nelitoval, i když se dnes věnuji poněkud jinému "oboru". Člověk se s dosaženým vzděláním nikdy nesmí spokojit, a chce-li uspět, musí studovat celý život.

Pavel Kavánek, generální ředitel ČSOB

Když jsem se rozhodoval já, byl zahraniční obchod na Vysoké škole ekonomické velmi dobrou volbou. Dnes už by pro mě asi stejná volba nepřipadala v úvahu. Došlo totiž k převratným změnám k lepšímu a objevila se spousta jiných možností - například studium v zahraničí.

Jan Vachek, bývalý šéf vojenského letectva

O svém povolání jsem měl jasno už v patnácti, kdy jsem poprvé seskočil s padákem. Věděl jsem, že se chci stát pilotem nadzvukových vojenských letounů, takže jsem vystudoval Vojenskou vysokou školu letectví. I když jsem armádu opustil, udělal bych to stejně.

Helena Illnerová, předsedkyně Akademie věd

To, zda člověk uplatní nabyté znalosti v praxi, záleží spíš na něm než na škole, kterou vystudoval. Já jsem si před lety zvolila Přírodovědeckou fakultu UK, ale zajímaly mě i humanitní obory, tam se však nedalo dostat. Nikdy jsem nelitovala, byla to dobrá volba.

Květa Jeriová-Pecková, vítězka osmi závodů SP v běhu na lyžích, nyní středoškolská učitelka

Do školství jsem nastoupila v 27 letech, hned jak jsem ukončila závodní kariéru. Pro ženu, která má rodinu, je to ideální povolání. Navíc mě to baví, školství se přes problémy, s nimiž se potýká, mění k lepšímu.


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:26

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 17.05 2024 17:40 , © Univerzita Karlova v Praze