Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Přípravné kurzy lákají studenty

Přípravné kurzy lákají studenty


Přípravu na přijímací zkoušky na vysokou školu nabízejí fakulty i soukromé agentury

Praha - Vysoké školy lákají své budoucí studenty ke studiu různými způsoby. Jedním z nich jsou i kurzy, které by měly připravit studenta k přijímacím zkouškám. Ty pořádají nejen fakulty, ale také soukromé agentury.
Slibují studentům, že po absolvování takového kurzu mají na přijetí na vysněnou vysokou školu větší šanci. Studenti tak mnohdy zaplatí nemalé částky, aby svoji šanci na přijetí zvýšili.
Jedním ze studentů, kteří se rozhodli tento kurz absolvovat, je také dvaadvacetiletá Lenka Zenklová. Jejím snem je dostat se na žurnalistiku na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze. Na internetu si našla agenturu Tutor, která přípravné kurzy pořádá.
"Kurz mě stojí dva a půl tisíce, probíhá každý týden od začátku listopadu až do konce dubna a čekám, že mě trochu připraví na přijímačky," řekla Lenka.
Agentury se snaží lákat studenty doslova na každém kroku. Nejinak tomu bylo i na dni otevřených dveří na fakultě sociálních věd. "O přípravném kurzu jsem přemýšlel. Určitě bych ale dal přednost kurzu, který pořádá sama škola, před kurzem soukromé agentury," říká David Kittel, který právě dostal do ruky leták soukromé agentury, kde se ceny pohybují od dvou tisíc korun nahoru.
"Podle mého názoru se nevyplatí navštěvovat přípravné kurzy soukromých agentur. Poskytnou určitě dobrý kulturně-politický přehled, ale pro náš obor je důležité, aby tam byla na vysoké úrovni i výuka češtiny," poznamenala Barbora Osvaldová z Institutu mediálních studií a žurnalistiky Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy. "Ti, kteří na kurzy nechodí, podle mě nejsou u přijímaček znevýhodněni," uvedla. Žurnalistika podle slov Barbory Osvaldové svůj kurz nepořádá, protože by byli znevýhodněni mimopražští studenti, kteří si nemohou dovolit na něj dojíždět.
"Všechny informace o přijímacím řízení poskytujeme na internetu a lidé, kteří dorazí na den otevřených dveří, mají pouze tu výhodu, že se mohou zeptat přítomných pedagogů osobně," dodala Barbora Osvaldová.

Přípravné kurzy k přijímacím zkouškám nabízí:

Agentura Tutor
ExternĂ­ odkaz www.tutor.cz

AZ smart - vzdělávací centrum Praha
ExternĂ­ odkaz www.azsmart.cz

SF servis s.r.o.
ExternĂ­ odkaz www.sfservis.com

Petr Husar, zkoušky nanečisto
ExternĂ­ odkaz www.zkousky-nanecisto.cz

České vysoké učení technické
ExternĂ­ odkaz www.cvut.cz

Vysoká škola ekonomická
ExternĂ­ odkaz www.vse.cz

1. Lékařská fakulta UK
ExternĂ­ odkaz www.lf1.cuni.cz

3. Lékařská fakulta UK
ExternĂ­ odkaz www.lf3.cuni.cz

Přírodovědecká fakulta UK
ExternĂ­ odkaz www.natur.cuni.cz

Matematicko-fyzikální fakulta UK
ExternĂ­ odkaz www.mff.cuni.cz


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:26

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 17.05 2024 17:40 , © Univerzita Karlova v Praze