Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Studenty soukromých škol stát opomíjí

Studenty soukromých škol stát opomíjí

Jak to vidí


Česká konference rektorů se v závěru minulého týdne v Plzni zabývala také postavením soukromých vysokých škol. Fakt, že jedni studenti jsou podporováni z daňových poplatků a jiní vůbec, považuji za sociální nespravedlnost. Kdyby studenti soukromých vysokých škol dostávali od státu finanční podporu na stravu a ubytování, pak by se tato sociální nespravedlnost narovnala. Přitom to není nijak zanedbatelný problém, protože na soukromých vysokých školách nyní studuje v zemi 18 167 studentů a jejich počet každoročně stoupá. Česká konference rektorů vyslechla analýzu počtu soukromých vysokých škol, jejich vzdělávacích aktivit, seznámila se s počty jejich studentů, vyučujících a vyslechla i problematiku financování. Konference rektorů však k této otázce nezaujala žádné stanovisko, protože financování soukromých vysokých škol nemůže upravit - to je záležitost ministerstva školství.


Josef Dolista, rektor vysoké školy evropských a regionálních studií



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:07

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze