Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Kursy zvyšují šance

Kursy zvyšují šance


I ten, kdo se na přijímačky poctivě šprtá, může se ještě víc „pojistit“ a zkusit některý z přípravných kursů. Ty organizují samy vysoké školy nebo specializované vzdělávací agentury. Jejich pracovníci přitom shodně potvrzují, že „přípravky“ zvyšují šance na přijetí, u některých fakult je to o deset, u jiných o třicet procent.

Na kursy se dá přihlásit ještě v únoru, ale poběží až do května. Studenti za ně na veřejných vysokých školách dají od několika stovek korun až po asi 3,5 tisíce korun. Záleží na délce kursu a počtu lekcí. U agentur bývají kursy i dražší.

Na 3. Lékařské fakultě Univerzity Karlovy (UK) tak probíhá příprava na přijímačky v únoru, březnu, dubnu i květnu. Jde o dvoudenní soustředění, vždy v pátek a v sobotu, kde uchazeči proberou učivo z biologie, fyziky a chemie. Kurspřijde na 2500 korun a nejbližší startuje 18. února. Přírodovědecká fakulta UK pořádá o sobotách až do dubna kursy přípravy z chemie, biologie, geografie a matematiky, a to za 2000 korun.

V kursech, které organizují vzdělávací agentury, účastníci proberou témata, která se objeví u zkoušek, a nanečisto si pohovory vyzkoušejí. Centrum vzdělávání Amos pořádá v Praze přípravu na přijímací zkoušky na právnických fakultách. Kurs začíná 16. února a běží každý čtvrtek v podvečer až do 18. května. Za 66 hodin výuky se platí 4990 korun.

Vzdělávací agentura Tutor pořádá v Praze kurs anglické gramatiky jako přípravu na test z angličtiny na filozofických a humanitních fakultách. Za 24 hodin od 23. února do 11. května studenti zaplatí 1990 korun.

Agentura nabízí i přípravné kursy ke zkouškám na lékařské fakulty. Jeden z nich startuje 16. února a trvá do 11. května. Za 52 hodin výuky tu posluchači zaplatí 3690 korun.



Zdeňka Látková



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:07

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze