Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Pestré barvy pomáhají uzdravovat, říkají lékaři z dětských oddělení

Pestré barvy pomáhají uzdravovat, říkají lékaři z dětských oddělení

Hradec Králové - Jednotvárné a neosobní nemocniční prostředí v deprimující bílé a šedé barvě je pro dětské pacienty ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové už minulostí. Oddělení je plné veselých barev a obrázků.

„Máme sponzorské konto, ze kterého využíváme část prostředků na zvelebování dětské kliniky,“ uvedl zástupce přednosty pro léčebně preventivní péči Fakultní nemocnice v Hradci Králové Antonín Lukeš.

Na barevně vymalovaných chodbách dětské kliniky visí mimo jiné výtvarné práce žáků základní umělecké školy nebo projekty budoucích učitelů z hradecké univerzity.

O výzdobu se také stará Speciální základní škola při fakultní nemocnici. Dětskou kliniku hradecké nemocnice podporuje občanské sdružení Fantastico, které získává finanční prostředky pořádáním kulturně společenských akcí.

„Díky sponzorským darům máme vybavenou dětskou hernu, k dispozici jsou počítače a internet či dětské hřiště. Do budoucna máme v plánu přestavbu dětské ambulance, chceme zlepšit její prostředí, které je nedůstojné,“ řekl Antonín Lukeš.

Královéhradecká dětská klinika spolupracovala i s nadací Archa Chantal, která vznikla z iniciativy herečky Chantal Poullain-Polívkové v roce 1993. Nadace si vzala za úkol zlidštit dětská zdravotnická zařízení.

Mezi připravované projekty této nadace patří také rekonstrukce interiérů dětského oddělení v pardubické nemocnici. Předpokládaná cena projektu je 13,5 milionu korun.


(ka)





Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:06

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze