Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Profesoři mají dostávat tabulkové platy

Profesoři mají dostávat tabulkové platy

PRAHA - Vysokým školám se nelíbí návrh nového zákoníku práce, který má jít do vlády už příští měsíc. Návrh tak, jak jej vypracovalo ministerstvo práce a sociálních věcí, totiž počítá s tím, že by vysokoškolští učitelé dostávali platy podle pevných platových tabulek. Zatím o výši mezd svých pracovníků rozhodovaly univerzity samy. "Tato změna by byla největším zásahem do činnosti vysokých škol od roku 1998 a nejméně pochopitelným obratem ve vývoji chápání jejich úlohy ze strany státu od listopadu 1989," uvedl rektor UK Ivan Wilhelm. Návrh se nelíbí ani ministerstvu školství, které se obává, že by z vysokých škol začali odcházet špičkoví profesoři. Mluvčí ministerstva práce Kateřina Beránková však včera uvedla, že návrh nového zákoníku práce čeká teprve připomínkové řízení.


jam, čtk



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:06

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze