Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Prezident Klaus dnes jmenoval 67 nových profesorů

PRAHA 25. dubna (ČTK) - Prezident Václav Klaus dnes v pražském Karolinu předal jmenovací dekrety 67 novým vysokoškolským profesorům. Pedagogové působí na 13 vysokých školách. Nejvyšší akademický titul získali na základě návrhu vědecké rady své univerzity za svou pedagogickou a vědeckou práci.

Profesorkou v oboru demografie se stala Jitka Rychtaříková z Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy. "Jmenování profesorem je velkým oceněním a také určitou satisfakcí za práci, kterou člověk celý život dělá," řekla Rychtaříková ČTK. Na fakultě se zabývá současnými demografickými trendy České republiky. "Jde hlavně o nízkou porodnost, která výhledově povede k populačnímu úbytku v zemi," podotkla.

Děkanka fakulty mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické Dana Zadražilová, která patří mezi nově jmenované profesory, ve svém projevu uvedla, že udělení této nejvyšší pedagogicko vědecké hodnosti je pro ně závazkem do budoucna. Profesoři by měli rozvíjet nejen svůj obor a badatelskou činnost, ale také kolem sebe soustředit a vést studenty, uvedla.

Prezident Klaus profesorům popřál, aby dokázali maximálně využít nové autority, kterou dekretem získávají, a to nejen ve své vědecké práci, ale i v působení na své studenty.

Petra Měšťanová kš




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:09

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze