Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Spolku absolventů a přátel Univerzity Karlovy chybí mladí členové

Spolku absolventů a přátel Univerzity Karlovy chybí mladí členové

PRAHA 13. dubna (ČTK) - Spolku absolventů a přátel Univerzity Karlovy chybí mladí členové. Mladí lidé o členství ve spolku prý moc nestojí. "Spíš se snaží o profesní úspěch a nezajímá je to, co ty starší, kteří mají také většinou více času," řekl ČTK místopředseda spolku Jiří Tichý.

Proto se spolek snaží nějakým způsobem nové členy z řad mladších absolventů získat. Od loňska oceňuje studentské práce, a snaží se tak dostat do povědomí budoucích i čerstvých absolventů univerzity. Podílí se také na oceňování nejlepších absolventů a čestných doktorů.

Zatím však řady spolku tvoří zejména lidé v důchodovém věku, nejstarším členům je kolem 90 let. Podle Tichého je velká řada z nich stále s univerzitou v kontaktu, například proto, že stále učí.

Spolek vznikl v roce 1990 po vzoru obdobných společenství na evropských a amerických univerzitách. V současnosti má 720 členů. Cíli sdružení jsou pěstování sounáležitosti mezi členy akademické obce univerzity, jejími absolventy a příznivci, popularizace vědecké a pedagogické činnosti školy nebo pořádání vědeckých a společenských akcí. Spolek každý rok pořádá přednášky, besedy, koncerty nebo zahradní slavnost.

    kpe kar




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:09

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze