Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Duben 2005
Dětský uzel aktuálního dokumentu Češi mohou získat europas, který jim může usnadnit hledání práce

Češi mohou získat dokument, který by jim mohl pomoci při hledání zaměstnání v zahraničí nebo usnadnit cestu za vzděláním. Stejně jako ostatní občané Evropské unie mohou už letos získat europas. Je to soubor pěti dokumentů, které vypovídají o vzdělání, jazykových dovednostech, odborné kvalifikaci, osobních kompetencích a zkušenostech jeho držitele z evropského trhu práce, řekl dnes ČTK Pavel Petrovič z Národního centra Europass.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Studenti doručí na úřad vlády výzvu k odstoupení Grosse

Studenti požadující demisi premiéra Stanislava Grosse (ČSSD) dnes dopoledne doručí na úřad vlády výzvu, aby rezignoval na funkci. ČTK o tom informoval jeden z organizátorů akce Jakub Jareš. Pokud premiér do konce týdne neodstoupí, budou ve čtvrtek 14. dubna demonstrovat na Václavském náměstí.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Rektor: Univerzita bude stále podporovat cesty studentů do ciziny

Univerzita Karlova v Praze (UK) chce i v následujících letech rozvíjet programy, které umožní českým studentům vyjet na čas do zahraniční školy. Počet posluchačů odjíždějících do zahraničí a jejich výsledky jsou totiž jedním z kritérií při hodnocení kvality vysokých škol a univerzita se chce řadit mezi ty kvalitní, řekl dnes rektor Ivan Wilhelm na setkání akademické obce při příležitosti 657. výročí založení univerzity.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Spolku absolventů a přátel Univerzity Karlovy chybí mladí členové

Spolku absolventů a přátel Univerzity Karlovy chybí mladí členové. Mladí lidé o členství ve spolku prý moc nestojí. "Spíš se snaží o profesní úspěch a nezajímá je to, co ty starší, kteří mají také většinou více času," řekl ČTK místopředseda spolku Jiří Tichý.

Dětský uzel aktuálního dokumentu  Figeľ nabádá státy EU, aby více podporovaly vysoké školství

Pouze 21 procent obyvatelstva Evropské unie v aktivním věku dosahuje vysokoškolského vzdělání, ve srovnání se 38 procenty ve Spojených státech či 36 procenty v Japonsku. Toto zpoždění je třeba odstraňovat zejména nyní, když se EU pokouší stát nejvýkonnější světovou ekonomikou založenou na vzdělání, řekl dnes slovenský komisař pro školství a kulturu Ján Figeľ.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Buzková nechá na Paroubkovi, zda si ji vybere do své vlády

Ministryně školství Petra Buzková (ČSSD) nechá na budoucím premiérovi Jiřím Paroubkovi, zda si ji vybere do svého týmu. Novinářům dnes řekla, že v principu pro ni není důležité setrvání v úřadu, ale aby ministerstvo realizovalo kroky, které považuje za zásadní. Buzková se s Paroubkem rozešla v názorech v době jejich působení uvnitř pražské ČSSD. Soudí, že jako politik Paroubek nedosahuje potřebných mravních kvalit.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Vláda posoudí návrh ODS, jak ulehčit studentům na brigádách

Vláda má příští týden posoudit návrh poslanců opoziční ODS na to, jak odstranit znevýhodnění studentů, kteří si přivydělávají na brigádách. Zhoršení podmínek pro zaměstnávání studentů loni podle občanských demokratů přinesl mimo jiné vládní zákon o zaměstnanosti. Stanovisko kabinetu k předloze ODS bude jen doporučením, konečné slovo bude mít parlament.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Ministerstvo školství by mělo do roka dokončit několik zákonů

Do příštího roku by ministerstvo školství mělo dokončit několik zákonů. Ministryně Petra Buzková (ČSSD) považuje za klíčové zákony o dalším vzdělávání, normu upravující výzkum na kmenových buňkách a novelu zákona o ústavní výchově. Důležité také je, aby se pokračovalo v reformě financování veřejných vysokých škol, řekla Buzková novinářům, která ve své funkci setrvá i za nového premiéra Jiřího Paroubka.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Prezident Klaus dnes jmenoval 67 nových profesorů

Prezident Václav Klaus dnes v pražském Karolinu předal jmenovací dekrety 67 novým vysokoškolským profesorům. Pedagogové působí na 13 vysokých školách. Nejvyšší akademický titul získali na základě návrhu vědecké rady své univerzity za svou pedagogickou a vědeckou práci.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:08

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 16.05 2024 21:36 , © Univerzita Karlova v Praze