Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Studenti budou dnes demonstrovat kvůli zdražení kolejí

Studenti budou dnes demonstrovat kvůli zdražení kolejí

PRAHA 26. května (ČTK) - Studenti vysokých škol budou dnes v Praze demonstrovat kvůli zdražení ubytování na kolejích. Ve 14:00 se sejdou u sochy svatého Václava na Václavském náměstí, půjdou k ministerstvu školství a pak před Úřad vlády. Zvýšení cen lůžek na kolejích způsobila reforma financování ubytování.

Vysoké školy kolejné od října zvýší, protože přijdou o státní dotaci. Studenti ale dostanou stipendium na ubytování. Dotace na lůžko od státu byla téměř 900 korun. Stipendium pro studenty by mělo být v průměru zhruba 650 korun, získá ho více

lidí, než nyní bydlí na kolejích. V současnosti využívá dotovaného bydlení kolem 72.000 studentů, na příspěvek bude mít nárok zhruba 111.000 lidí. Změnu ve financování ubytování navrhla Studentská komora Rady vysokých škol. Podle jejích zástupců bude nový systém spravedlivější.

kpe hš



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:11

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze