Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Rektoři dnes v Ústí zvolí nové vedení České konference rektorů

Rektoři dnes v Ústí zvolí nové vedení České konference rektorů

ÚSTÍ NAD LABEM 17. června (ČTK) - Volba nového vedení České konference rektorů (ČKR) je dnes na programu jednání rektorů veřejných, státních a soukromých vysokých škol v Ústí nad Labem. Rektoři budou hovořit také o novém způsobu přidělování peněz na vědu a výzkum. Akademičtí funkcionáři přijeli do města na Labi ve čtvrtek. Absolvovali první kolo volby, v němž navrhli osobnosti ze svých řad, které by rádi viděli v čele konference. Dnes si budou vybírat z kandidátů, kteří v prvním kole získali největší podporu. Současným předsedou je rektor Univerzity Karlovy Ivan Wilhelm. Funkční období mu skončí 31. července. Nový předseda a místopředsedové povedou ČKR od 1. srpna do 31. července 2006. Na programu je i hodnocení výzkumných záměrů, které letos vzbudilo v řadách představitelů vysokých škol nevoli. Letos poprvé se peníze z ministerstva školství přidělovaly podle kvality projektů. Finanční podporu tak nedostaly všechny školy jako v minulosti. Nelíbilo se to zejména zástupcům škol, které získaly jen část peněz nebo žádné. Podle nich se v hodnocení vyskytly chyby. Ministerstvo mezi projekty rozdělilo 2,4 miliardy korun, o 800 milionů víc než loni. ČKR reprezentuje vysoké školy a sdružuje rektory 24 veřejných, dvou státních a deseti soukromých škol.

eli snm



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:12

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 13.06 2024 15:09 , © Univerzita Karlova v Praze