Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Zájemci o pražská práva měli omylem dvě identifikační čísla

Zájemci o pražská práva měli omylem dvě identifikační čísla

PRAHA 13. června (ČTK) - Uchazeči o pražská práva se při sobotních přijímacích zkouškách potýkali s nesrovnalostmi s identifikačními čísly. Fakulta totiž v pozvánkách k přijímacím zkouškám pro jednotlivé uchazeče uvedla jiné číslo, než bylo uvedeno na záznamových arších, do nichž vyplňovali odpovědi. Proděkan Jiří Hřebejk studenty ujišťuje, že není možné, aby se archy zaměnily.

"Každá sada čísel slouží při přijímacím řízení k jinému účelu a každá zároveň jednoznačně jednotlivého uchazeče identifikuje. Objektivní vyhodnocení zkoušek je zajištěno," sdělil dnes ČTK. Navíc je podle něj zajištěn systém kontrol, který vylučuje, aby se archy jednotlivých studentů zaměnily. Pokud by přece jen měl některý student pochyby o autorství některého archu, pak je možné každého účastníka přijímacích zkoušek identifikovat prostřednictvím fotodokumentace, prezenčních listin a protokolů o průběhu zkoušek.

Pražská práva mají v posledních letech s přijímacími zkouškami problémy. Před dvěma lety byly problematické otázky z logiky a kromě toho se v testech vyskytly další chyby, kdy se správné odpovědi na některé otázky neshodovaly se zadáním výsledků v počítači. Ti, kteří odpověděli správně, o body přišli a naopak. Fakulta kvůli tomu přijala o 300 studentů více.

Škola proto změnila koncepci zkoušek, vyřadila problematické otázky a začala spolupracovat s externí organizací. Letos poprvé dělali uchazeči přijímací zkoušky v jeden den ve 21 městech v republice. Mohli tak vyplňovat stejné testy, zatímco loni studenti vyplňovali deset různých variant. Nebylo tak možné zajistit, aby byly všechny stejně náročné.

kpe mal



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:12

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze