Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Univerzitu Palackého v Olomouci čekají volby nového rektora

Univerzitu Palackého v Olomouci čekají volby nového rektora

OLOMOUC 24. června (ČTK) - Univerzitu Palackého (UP) v Olomouci čekají na podzim volby nového rektora. Akademický senát univerzity již vyhlásil řízení na jeho jmenování. Dosavadní rektorce Janě Mačákové vyprší funkční období v lednu příštího roku. Protože řídila UP dvě funkční období, kandidovat už nemůže.

"Hledáme osobnost, která dokáže budovat a udržet dobré jméno univerzity doma i v zahraničí, umí školu více otevřít Evropě, přitáhne do Olomouce zahraniční studenty, prosazuje otevřené hospodaření s rozpočtovými prostředky, propojí vědu a výzkum s praxí," sdělil dnes ČTK požadavky předseda akademického senátu Roman Kubínek.

Akademičtí senátoři by podle něj na místě rektora rádi viděli autoritu, která má zkušenosti z vedoucích funkcí, s kontakty na města, obce, instituce a firmy v regionu. Zároveň by to měl být člověk, který dokáže ve studentech i zaměstnancích vyvolat pocit hrdosti, že jsou součástí UP.

Akademický senát bude shromažďovat písemné návrhy na nového rektora od akademické obce do počátku září. Poté by se kandidáti měli senátorům představit. Pokud se senátoři shodnou, může být jméno nového rektora známo 19. října. Školu začne spravovat od února příštího roku.

Letos na podzim čeká výměna na vedoucích postech také čtyři ze sedmi fakult univerzity, volby děkanů se budou konat až po volbě rektora.

Martina Šaradínová mol


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:13

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze