Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       O Cenu Karla Velka mohou nově soutěžit i evropští vysokoškoláci

O Cenu Karla Velka mohou nově soutěžit i evropští vysokoškoláci

ZLÍN 24. června (ČTK) - Do soutěže o Cenu Karla Velka, při níž se posuzují diplomové práce týkající se odpadového hospodářství, se mohou nově přihlásit také studenti vysokých škol ze zemí Evropské unie. Doposud se jí účastnili jen vysokoškoláci z České republiky a ze Slovenska. Výsledky se tradičně vyhlašují v září v rámci luhačovického kongresu o odpadech. Novinářům to dnes řekl ředitel kongresu Josef Gabryš.

Organizátoři před sedmým ročníkem soutěže oslovili více než dvě desítky zahraničních vysokých škol, které mají katedru životního prostředí. "Zatím se nám ozvali ze školy v německém Rostocku, že je soutěž zaujala. Počítáme s tím, že do letošního ročníku by se pár zahraničních škol mohlo zapojit, od příštího roku by to již mohlo fungovat naplno," uvedl Gabryš. Prozatím se podle něj přihlásilo 12 prací českých a slovenských studentů, z toho čtyři ze Slovenska.

Díky soutěži by studenti mohli porovnat úroveň svých prací, ti nejlepší se také zúčastní třídenní konference v Luhačovicích a svou práci na ní představí. "Může jim to pomoci také v hledání práce. Kongresu se účastní odborníci z řady institucí a firem. Některé vítěze soutěže přímo na něm kontaktovali budoucí zaměstnavatelé," poznamenal Gabryš.

Na soutěž se snaží upozornit také europoslanec Tomáš Zatloukal, který pochází ze Zlínského kraje a nad cenou převzal letos záštitu. "Informaci jsem zaslal všem europoslancům, mnozí z nich mají kontakty na školy ve svém regionu. Někteří se mi už ozvali s tím, že je to zajímavá akce, podobná soutěž podle mne totiž neexistuje," řekl dnes novinářům Zatloukal. Cena Karla Velka je pietní vzpomínkou na odborníka v oblasti odpadů, který tragicky zahynul při návratu z luhačovického kongresu v roce 1996.

Jana Mokrejšová khj


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:13

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze