Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Univerzita Karlova má tým ve 3. hokejové lize

Univerzita Karlova má tým ve 3. hokejové lize

22.06.2005

Vysokoškolský hokejový celek bude hrát své zápasy ve Slaném. Teď shání sponzory a trenéra pro novou sezonu

Pražský sport

Slaný, Praha - Stejně vážně jako studium brali doteď sport hlavně vysokoškoláci v amerických filmech.

Od nové hokejové sezony to ale čeká i frekventanty Univerzity Karlovy v Praze.

Věc, která nemá v českém hokeji obdoby

Minulý týden se totiž Univerzita spojila s hokejovým klubem ve Slaném a od září bude ve druhé lize, což je česká třetí nejvyšší soutěž, působit vysokoškolský tým pod dlouhým názvem Univerzitní hokejový klub Univerzity Karlovy v Praze -Lev Slaný.

Podobná fúze v českém hokeji nemá obdoby.

„Kádr budou tvořit studenti a slánští hokejisté. Momentálně jednáme s kluby, kde zatím studenti hrají, aby nám je pustily na hostování,“ říká vedoucí nového týmu Miloš Fiala, jinak předseda Vysokoškolského sportovního klubu Fakulty tělesné výchovy a sportu.

Čeští studenti-hokejisté zaznamenali v minulosti velké úspěchy na zimních univerziádách a akademických mistrovstvích světa.

Ozvaly se dva kluby

„Proto se nám teď ozvaly dva kluby z druhé hokejové ligy, zda bychom u nich nechtěli hrát dlouhodobou soutěž. Po předložení podmínek jsme se rozhodli pro Slaný,“ popisuje Fiala.

„Zvolili jsme tuto cestu, protože chceme dát šanci mladým hráčům, aby se vyhráli v dobré soutěži, a je to i finančně schůdnější,“ vysvětluje předseda hokejového klubu ve Slaném František Ptáček.

Výhody to má i pro samotné studenty. Před minulými akademickými vrcholnými turnaji se vysokoškoláci sešli maximálně k jednomu tréninku, pak hned jeli hrát.

Podobné mužstva jsou jen v Americe a Kanadě

Teď budou celoročně působit společně v jednom klubu. „Měli jsme třeba hráče z devatenácti týmů. Sehrávali jsme se až během prvních zápasů, což nebylo ideální,“ vzpomíná Fiala. „Podobné studentské týmy fungují jenom v Americe a v Kanadě. Bude to pro nás ohromná výhoda.“ V současnosti aktéři společného podniku řeší klasické počáteční starosti sportovců z nižších soutěží.

Musí najít hlavního trenéra a naplnit rozpočet. „Jedná se o studenty, doufám, že se najdou dobrodinci, kteří nám se sponzoringem pomohou,“ věří Fiala.

JAKUB STAŘÍK


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:12

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze