Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Téměř 160 cizinců se v Praze věnuje tvůrčímu psaní

Téměř 160 cizinců se v Praze věnuje tvůrčímu psaní

PRAHA 11. července (ČTK) - Téměř 160 zahraničních studentů se první prázdninový měsíc věnuje na Filozofické fakultě Univerzity

Karlovy v Praze tvůrčímu psaní. Letní školu pro ně fakulta připravila ve spolupráci s americkou univerzitou v Michiganu. Studenti mají kromě kurzu tvůrčího psaní také přednášky o české a americké literatuře nebo politologii, řekla ČTK mluvčí fakulty Denisa Kollmannová.

"Mezi studenty tvůrčího psaní převažují Američané. Jsou tu ale také Britové, Němci a dokonce i Brazilci," uvedla Kollmannová. Přednášejí jim pedagogové ze Spojených států i Univerzity Karlovy. Součástí programu jsou autorská čtení českých spisovatelů. Studenti se seznámí s Ivanem Klímou, Edou Kriseovou, Pavlem Šrutem nebo Arnoštem Lustigem. Čeká je i promítání českých filmů nebo různé výlety.

Zájemci se mohou zúčastnit i kurzu tvůrčí fotografie. K dispozici jim bude několik českých fotografů, k nimž mohou chodit na konzultace. Práce studentů budou představeny na výstavě. Program je veden v angličtině a studenti za něj zaplatí 2000 dolarů (zhruba 52.000 korun). Zájemci se mohou v jeho rámci přihlásit na kurz češtiny, poznamenala Kollmannová. Letní škola se koná na fakultě už podesáté a skončí 29. července. Týž den na fakultě začne Letní škola slovanských studií, která je určena pro bohemisty, slavisty nebo studenty těchto oborů, pro překladatele a ostatní zájemce o český jazyk, literaturu, historii a kulturu.

Petra Měšťanová mal


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:13

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze